Bursa'da 3 organize suç örgütü çökertildi!

Bursa'da eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-46" operasyonu ile üç organize suç örgütü çökertildi. Operasyon sonucu; üç ayrı suç örgütünden, çete elebaşı Bülent Çetkin, çete elebaşı Osman Deliçay ve yurt dışında firari durumda olan çete elebaşı Muhammet Tayyar Türkeş ile birlikte 47 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 24.02.2024, 09:03 26.02.2024, 09:07 Hanife
Bursa'da 3 organize suç örgütü çökertildi!

Suç örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor…

Haberi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. Bakan Yerlikaya, Bursa ve Aydın'da eş zamanlı olarak "Kafes-46" operasyonu ile üç organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşlarının da aralarında bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme yapan Bakan Yerlikaya, yurt dışında firari Muhammet Tayyar Türkeş ve Bülent Çetkin, Osman Deliçay'ın elebaşılığını yaptığı ve bu 3 ayrı organize suç örgütüne dahil olan kişilerle birlikte toplamda 47 şüphelinin yakalandığını kaydetti.

Yapılan operasyon da çok sayıda çelik yelek, 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ve suikast kalem tabanca ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu düzenlendiğini ifade etti.

3 Organize Çetenin işleyiş şekli nasıl?

Yerlikaya üç örgütün nasıl işlediğine dair detayları da paylaştı buna göre; organize suç örgütleri önce resmi yollarla işletmelere ortak oluyorlar, daha sonra belli bir zaman geçip işler oturunca işletmenin diğer ortaklarını tehdit edip işletmeden el çektirtiyorlar.

Sonraki süreçlerde ise sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları olan kişiler hakkında karar verip karşılığında para talep ediyorlar. Böylece kişiler arasındaki alacak verecek meselesine taraf olarak şiddet ve cebir yoluyla alacakları temin ediyorlar. Kişileri tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat elde ediyor ve silah ile kasten yaralama eylemlerini gerçekleştiriyorlar.

Yorumlar (0)