Bozdağ'dan son dakika "fahiş kira artışı" açıklaması: Müeyyide gelecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışları ile ilgili bir taslak kanun teklifi hazırladıklarını kaydetti. Parlamentonun faaliyete geçmesinin ardından yasalaşma sürecinin başlayacağını kaydeden Bozdağ, "Kira artışları yüzde 25 ile sınırlı ancak müeyyidesi yasada yok. özel bir müeyyide düzenlemesi getireceğiz. İki taraf da memnun kalacak." müjdesini verdi.

GÜNDEM 26.05.2023, 18:18 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan son dakika "fahiş kira artışı" açıklaması: Müeyyide gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira artışı hakkındaki açıklamasıyla ilgili Şanlıurfa'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir talimatı var. Alınması gereken bazı tedbirler var. Taslak kanun teklifi çalışmamız hazır. Seçimin ardından parlamentonun faaliyete geçmesiyle bu kanun teklif taslağının yasalaşması süreci başlayacak." dedi.

"Önce ara bulucu, sonra mahkeme"

Parlamentonun çalışmaya başlamasından sonra kira artışı ile ilgili adımlarını süratle atacaklarını belirten Bozdağ, "Ara buluculuk hakkındaki düzenleme yürürlüğe girdi. Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar, ara bulucular üzerinden çözülebiliyor. Mahkemeden önce ara buluculuğa başvurmak, kültürümüze ve komşuluk ilişkilerimize de daha uygun. Yasal değişiklikle beraber mahkemeden önce ara buluculuğa başvurulmasını zorunlu kıldık." ifadelerini kullandı.

"Özel bir müeyyide düzenlemesi getireceğiz"

Vatandaşları fahiş kira artışlarından korumak zorunda olduklarını vurgulayan Bozdağ, "Öte yandan mülk sahiplerinin haklarını da korumalıyız. Onları da mağdur edemeyiz. İki tarafın da kabul edebileceği bir çözüm ürettik. Yaptırımı olmayan düzenlemeler, uygulanmıyor da. Kira artışları yüzde 25 ile sınırlı ancak buna uymamanın şu anda müeyyidesi yok. Fahiş kira artışları ile ilgili özel bir müeyyide düzenlemesi getireceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)