"Böyle bir yere kimse güvenip giremez"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski adı Esenler Otogarı olan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı ziyaret etti. Otogarın yıllarca ihmal edildiğine dikkat çeken İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin? Burada huzurla ilgili sıkıntı var." dedi.

GÜNDEM 18.07.2019, 15:18
"Böyle bir yere kimse güvenip giremez"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski adı Esenler Otogarı olan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı ziyaret etti. 

Otogarda incelemelerde bulunan İmamoğlu, “Benim ailem, eşim buraya giremez. Kimsenin eşi ve çocuğu buraya güvenip giremez.” dedi.

"Belli ki yıllarca ihmal edilmiş"

İmamoğlu, gerekli önlemlerin alınacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Mevcut durumu görünce alınacak önlemler birkaç cümleye sığmaz. Sıralasan sayfa sığmaz. Sizin de burada zamanınız yetmez. Belli ki yıllarca ihmal edilmiş. Güvenlik ve temizlik önlemlerini alacağız. Böyle bir sisteme hiç kimse evladını yollayıp otobüse in, ya da orada in seni alayım demez. Böyle sistemde otobüsçü de hizmet edemez. Yeni sistemi kurarken burada geçici süreci kotarmak anlamında yatırım yapacağız. Burayı bilime, teknolojiye, AR-GE merkezine, teknokente dönüştürme çabası içerisinde revizyonlarımızı yapacağız. Rahatsızım. Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin? Ha benim çocuğum ha başkasının eşi, kimsenin ailesi girmez. Burada huzurla ilgili sıkıntı var. Burası artık fonksiyonunu yitirmiş."

"Akla ve bilime peşkeş çekiyorum"

Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran günü MEF Üniversitesinin mezuniyet töreninde, otogar hakkında şunları söylemişti:

"Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız. Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanları bu şehir adına kötü kullanıldı. Esenler'le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem'i hem de Esenler'i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı'nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul'un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Sizlerle yapacağız bunu. Bazılarının belki işine gelmemiş olabilir. 'Birilerine peşkeş mi çekiyor?' diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum."

Yorumlar (0)