Boğaziçi vandallığı sonrası 12 ilde büyük operasyon!

Boğaziçi Üniversitesi önündeki gösteride gözaltına alınan 17 şüpheliden 15'inin öğrenci olmadığı ve büyük bölümünün MLKP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. O günden bu tarafa yapılan araştırma sonrası polis İzmir merkezli 12 şehirde düzenleyeceği operasyon için düğmeye bastı. 48 gözaltı var. Gözaltılardan biri ESP eş genel başkanı...

GÜNDEM 14.01.2021, 08:25 15.01.2021, 09:17
Boğaziçi vandallığı sonrası 12 ilde büyük operasyon!

Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün (İsth) ortaklaşa sürdürdüğü soruşturma çerçevesinde, terör örgütleri PKK/YPG, MLKP, TKP/ML ve DSİH'ye yönelik olarak İzmir merkezli olmak üzere 12 şehirde eş zamanlı şafak operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu 8'i PKK/YPG, 34'ü MLKP, 1'i TKP/ML ve 8'i DSİH terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 51 zanlıdan 48'i yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ESP'nin eski İzmir il başkanları Kerim Altınmakas ile Pınar Türk, 4 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, 2 avukat, 1 ziraat mühendisi (Şemdinli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde) ve 1 öğretmen de bulunuyor.

Operasyon çerçevesinde terör örgütü MLKP ile iltisak ve irtibatı saptandığı ifade edilen ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) genel merkezi, İstanbul ve İzmir il binası ile İzmir Bayraklı ilçe ofisi, ETHA (Etkin Haber Ajansı) İstanbul il ofisi, BEKSAV (Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) İstanbul il ofisinde arama yapıldı. Gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda yasaklı yayın, dijital materyal, örgüte ait doküman ve 50 bin lira miktarda para bulundu.

Diğer taraftan, hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)