Bodrum'da kaçak yapılarla ilgili adım atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bodrum’da yapılan denetimler sonucunda belirlenen kaçak yapı ya da bölümler yıkıldı. Yıkım kararı verilen19 projeden 10’unu proje sahipleri yıkarken, 9 proje ise bakanlığın gözetimi altında Bodrum Belediyesi tarafından düzeltildi.

GÜNDEM 25.10.2019, 09:30
Bodrum'da kaçak yapılarla ilgili adım atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konunun peşini bırakmamasıyla Bodrum'da belirlenen 11 otel, 19 proje, 2 bin 100 kaçak yapı yıkıldı.

Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba ve Yalıçiflik mahallelerinde bulunan kaçak bölümlerin yıkım işlemleri sürüyor.

19 proje yıkıldı

Hakkında yıkım kararı verilen 19 projeden 10'unun yıkımını proje sahipleri yaparken, 9 proje ise Bodrum Belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Ağustos ayında Bodrum'a gelen Bakan Murat Kurum, kaçak ve imara aykırı olarak inşa edilmiş otel, konut ve iskelelerin yıkımı için proje sahiplerine 1 ay süre vermişti. 1 aylık süre boyunca Bakanlık yetkililerinin Bodrum'da yaptığı incelemelerin ardından Bakan Kurum 1 ay sonra yeniden Bodrum'a gelerek yıkımları yerinde incelemişti. 

21 bin kaçak yapı yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de imara uygun olmayan 21 bin kaçak yapı belirlendiğini ifade ederek, "Bunların 8 bini sahilde bulunuyor. 850'ye yakınını yıktık. 21 bin yapının yıkımı da gerçekleşecek." demişti.

Yorumlar (0)