Bodrum'da durum vahim

Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar Mahallesi'ne kadar ulaştı.

GÜNDEM 31.07.2021, 23:55
Bodrum'da durum vahim

Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık bölgede başlayan yangına müdahale için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Yangın söndürme faaliyetlerine 3 helikopter, çok sayıda yangın söndürme aracı ve ekipler tarafından devam ediliyor.

Şiddetli rüzgarın da etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına dek ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Yurttaşların zarar görmemesi adına mahalle sakinleri tahliye edildi.

Söndürme çalışmalarına bölge halkı da destek veriyor.

Yangın karadan ve havadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alevler Bodrum ilçesindeki bir mahalleye sıçradı

Beyciler'de ormanlık bölgede başlayıp geniş bir alana yayılan yangın, Bodrum ilçesinin 60 hanenin yer aldığı Gökpınar Mahallesi'ne sıçradı.

Mahallenin büyük bölümü tahliye edildi. Mahalle sakinleri, evlerinin etrafını sulayarak bölgeden ayrıldı.

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ormanlık bölgede çok sayıda iş makinesi ile çalışma yapılıyor. Bölgenin engebeli oluşu sebebi ile alevlere müdahalede güçlük yaşanıyor.

Karadan sürdürülen söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri ile gönüllüler de destek veriyor.

Başkan Aras'tan açıklama

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Yukarı Mazı'nın tahliye edilmeye başlandığını ifade etti. Buradaki vatandaşların Aşağı Mazı'ya gönderileceğini belirten Başkan Aras, "Bodrum'dan teknelerimizi organize ettik, vatandaşlarımızı tahliye etmek istiyoruz." sözlerini sarf etti.

















Yorumlar (0)