Rus savaş uçağı denize düştü

Ohotsk Denizi üzerinde planlı bir uçuş gerçekleştiren Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-35 savaş uçağı, motor arızası sebebi ile düştü.

DÜNYA 01.08.2021, 00:25 01.08.2021, 14:31
Rus savaş uçağı denize düştü

Rusya Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Habarovsk Bölgesi'ndeki Ohotsk Denizi üzerinde planlı bir uçuş gerçekleştiren Su-35 tipi savaş uçağının, motor arızası sebebi ile düştüğü duyuruldu. 

Pilot paraşütle atladı

Söz konusu açıklamada, irtifa kaybeden savaş uçağının pilotunun fırlatma sistemlerini kullanarak uçaktan atladığı ve paraşütle güvenli bir biçimde iniş yaptığı aktarılırken, arama-kurtarma ekiplerinin, pilotun yerini belirlediği ifade edildi. Pilotun daha sonra askeri üsse nakledildiği öğrenildi.

Kazaya ilişkin resmi açıklama

Kaza ile ilgili olarak gerçekleştirilen resmi açıklamada, "31 Temmuz 2021 tarihinde Habarovsk Bölgesi'nde gerçekleştirilen planlı eğitim uçuşları esnasında Su-35 tipi uçakta motor arızası meydana geldi. Uçaktan atlayan pilot, arama-kurtarma grubu tarafından bulunarak askeri üsse nakledildi. Pilotun sağlığı ile ilgili herhangi bir risk bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda ise kaza sebebi ile soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)