Bir ilk gerçekleşti... YPG'nin kontrolündeki bölgeye geçtiler

Suriye'nin Kamışlı kentinde Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin bulunduğu 3 zırhlı araç, terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolü altındaki bölgeye geçtiği sırada görüntülendi.

GÜNDEM 05.11.2019, 17:28 05.11.2019, 17:34
Bir ilk gerçekleşti... YPG'nin kontrolündeki bölgeye geçtiler

Suriye'nin Kamışlı kentinin batısında bulunan Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin taşındığı ve üzerinde Suriye bayrakları yer alan 3 zırhlı araç, terör örgütü PKK/YPG'nin bulunduğu bölüme doğru geçerken görüntülendi. 

İki kamyon ve kamyonette bulunan Esed rejimi askerlerinin, ilk defa teröristler tarafından kontrol noktası olarak kullanılan bölgeden geçtikleri ifade edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinden 3 zırhlı aracın geçişi görüntülendi. 

İkinci devriye tamamlandı

Türk ve Rus askerlerinin ikinci ortak devriye görevi tamamlandı. 

4 zırhlı araçtan meydana gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak üzere sınırı geçerek Rus askerî konvoyu ile buluştu.

Türk ve Rus askerî unsurları, Ayn el-Arab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasındaki bölgede ortak kara devriyesini tamamladı.

İHA'lar, devriyeyi yapan konvoya eşlik etti.

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusundaki Ayn el Arap bölgesinde, Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ikinci ortak kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı." ifadesi kullanıldı. 

İlk devriye 1 Kasım'da yapılmıştı 

Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'ya verilen sürenin dolmasının ardından 1 Kasım günü Türk ve Rus askerlerinin ilk ortak devriyesi gerçekleştirilmişti. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ilk ortak kara devriyesinin tamamlandığını duyurmuştu. 
 

Yorumlar (0)