BioNTech'te üçüncü doz başlıyor

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından salgındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "BioNTech aşısı yaptıranlara risk grubuna bakılarak yarın itibarıyla hatırlatma dozu uygulanacak." dedi.

GÜNDEM 03.11.2021, 22:37 06.11.2021, 09:37
BioNTech'te üçüncü doz başlıyor

Sağlık Bakanı Koca, bugün bir araya gelen Bilim Kurulu'nun akabinde önemli açıklamalar yaptı.

Koca, "BioNTech aşısı yaptıranlara risk grubuna bakılarak yarın itibarıyla hatırlatma dozu uygulanacak." dedi.

Atama

Koca, şöyle devam etti:

"Sağlık personellerimize sesleniyorum. Bir süre önce sizleri yakından ilgilendiren hususlarda bilgi vermiştim. Bunun takipçisi olacağımı söylemek istiyorum. 81 ile gönderdiğim talimatla uzun çalışma süreleri ve nöbet düzenlemelerinin iyileştirilmesini talep ettim. Konuyu yakından takip ediyorum. 

Sağlıkçılarımızın özlük haklarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Sağlıkçılarımız hak ettiklerini alacaktır. 

Sağlık personellerinden oluşan büyük ailemize yeni üyeler katılacak. Yakında güzel haberleri alıyor olacaksınız. Mülakat yapılmadan yalnızca KPSS sonuçlarına bakılarak yerleştirme yapacağız.

Yerli aşı

Yerli aşımız için gönüllülere ihtiyacımız var. 18-59 yaş aralığında iki doz aşı yaptırmış olan sağlıklı yurttaşlarımızı hatırlatma dozu için TURKOVAC olmaya davet ediyorum. 

BioNTech'te 3. doz

Bugünkü toplantıda önemli kararlar aldık. Bu kararları, şu şekilde sıralamak isterim;

  1. BioNTech aşısı yaptıranlara risk grubuna bakılarak yarın itibarıyla hatırlatma dozu uygulanacak. 60 yaş üstü yurttaşlar, 18-60 yaş aralığındaki kronik hastalar, sağlık çalışanları ve riskli mesleklerde çalışan diğer kişiler 3. doz aşılarını yaptırabilecek. 
     
  2. 60 yaş üstü yurttaşlarımız ile hamilelerin tam aşılı olmaları çok önemli. Bu gruptakilerin aşıları eksik olmamalı. 
     
  3. Eğitim kurumlarında rastgele yapılan testlerin sonucu değerlendirilmiştir. MEB iş birliği ile taramaların devam etmesine karar verilmiştir. 
     
  4. Tek doz aşı yaptırmış olanların toplam nüfusa oranı yüzde 67,2, çift doz aşılı olanların oranı ise yüzde 59. Toplum bağışıklığı için bu oran yüzde 70'i geçmeli. 
     
  5. Toplumsal bağışıklık sağlanmadan ve salgın bitmeden tedbirlerden vazgeçemeyiz."

Yorumlar (0)