Bingöl'deki orman yangınında çalışmalar sürüyor: Yüzde 70 kontrol altında

Bingöl’ün Genç ilçesinde 3 gün önce başlayan orman ve örtü yangını karadan ve havadan ekiplerin yoğun çalışması sayesinde yüzde 70’ye yakın kontrol altına alındı. 

GÜNDEM 28.06.2021, 13:50 29.06.2021, 09:33
Bingöl'deki orman yangınında çalışmalar sürüyor: Yüzde 70 kontrol altında

Bingöl’de başlayan orman yangınını, havadan 2 helikopterin desteğiyle söndürme çalışmaları aralıksız olarak bugün de devam ediyor. 

2 gündür çalışmalar devam ediyor

3 gün önce Bingöl’ün Servi bölgesinde Dedebağı ve Güzeldere köylerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Bilinmeyen bir sebeple kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. İlk gününden itibaren bölgede vatandaşlar,  Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleriyle, korucular ve jandarma ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. 

Öte yandan Adana ve K.Maraş’tan helikopter desteği ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nden yangın söndürme personellerinin yardımıyla yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğunlaştırıldı. 

Yangının yüzde 70’i kontrol altına alındı

45'i yangın söndürme personeli olmak üzere korucu, jandarma, kurum personelleri ve vatandaşların birlikte sergiledikleri yoğun çalışmalarla yangının yerleşim yerlerine ilerlemesi engellendi. Bugün, havadan 2 helikopterin destek vermesiyle beraber yangının yüzde 70’i kontrol altına alındı. 

Bölgede devam eden çalışmalarla yangının tamamen kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtildi. 






Yorumlar (0)