Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dünyada ikinci artış yaşanıyor!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü dünyada koronavirüste ikinci bir artış yaşandığını kaydederek tedbirin asla elden bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

GÜNDEM 09.06.2020, 00:14
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dünyada ikinci artış yaşanıyor!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan katıldığı bir TV programında normalleşme sürecinde tedbirin asla elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak dünyada ikinci bir artışın yaşandığının altını çizdi.

Ceyhan açıklamasında koronavirüs sayılarının iyi okunması gerektiğini ifade ederek, sayıların artışının olmamasının tek gösterge olmadığını herhangi bir düşüşün kaydedilmediği durumda da ciddi risk oluşabileceğini ifade ederek, normalleşme sürecinde yapılan taziye ziyaretlerinin ve sosyal medyada yayılan eğlence görüntülerinin hiç iyiye işaret olmadığını kaydetti.

İran örneğini paylaşan Ceyhan, orada ikinci büyük bir dalga yaşanıyor, dedi. Virüsün bulaşıcılığında hiçbir azalma olmadığını kaydeden Ceyhan geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir kişinin taziye ziyaretinde 190 kişiye koronavirüs bulaştırması örneğini vererek bu örneğe bakılarak 'virüs bir şey kaybetmedi' diyebiliriz dedi.

Dünyada ikinci bir artış kaydediliyor

Prof. Dr. Ceyhan halkın bir bölümünün tüm tedbirlere uyarak evlerinde kalmaya devam ettiğini fakat bazı insanların da umursamayarak en basit maske ve sosyal mesafe tedbirlerine bile uymadıklarını kaydederek dünyada ikinci bir artış yaşandığı bilgisini paylaştı ve tüm vatandaşların ciddi risk faktörü altında oldukları konusunda bilgilendirme yaptı. 

Türk aile yapısında yaşlılar ve çocuklar bir arada! Dikkat..

Ceyhan, toplum yapısına bakıldığında yaşlılarımızın çoğunun çoluk çocuk, torunlarıyla birlikte yaşadığına dikkat çekerek, bulaşın büyük bir çoğunluğunun bizim aile yapımızda ev içi temastan meydana geldiğini kaydederek herkesi dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Yorumlar (0)