Bilim Kurulu üyesi Özlü: Koronavirüste üçüncü dalgayı bekliyoruz!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüste üçüncü dalganın beklendiğini söyleyerek, “Sosyal mesafeye ve sosyal izolasyona, hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni koronavirüs mutasyonu ile ilgili önümüzü şu anda göremiyoruz. Nasıl bir şeyle karşı karşıya kalacağımızı öngörmek şu an için çok zor.” dedi.

GÜNDEM 11.01.2021, 19:06 12.01.2021, 14:00
Bilim Kurulu üyesi Özlü: Koronavirüste üçüncü dalgayı bekliyoruz!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Hem önlemler hem de İngiltere’de tespit edilen ve yaklaşık yüzde 70 oranında daha çok bulaşan mutant virüse ilişkin soruları cevapladı.

Alınan önlemlerinin işe yaradığını vurgulayan Tevfik Özlü, “Önlemlerin sürdürülmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Alınan önlemler işe yaradı. Salgında ciddi ölçüde mesafe kaydedildi, vaka ve vefat sayılarında düşüş kaydedildi. Hastanelerimizdeki doluluk oranı düştü.” dedi.

"3. dalgayı bekliyoruz"

İlk etapta İngiltere’de tespit edilen ve yaklaşık olarak yüzde 70 oranında daha hızlı bulaşan mutasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Özlü, “İngiltere tabanlı olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde yeni mutasyonlu koronavirüs ile beraber vaka sayılarında yükselişler ortaya çıkmaya başladı. Yani, yeni bir dalga bekleniyor. Bu açıdan üçüncü dalgaya hazırlıklı olunması gerekiyor. Sosyal mesafeye ve sosyal izolasyona, hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni koronavirüs mutasyonu ile ilgili önümüzü şu anda göremiyoruz. Nasıl bir şeyle karşı karşıya kalacağımızı öngörmek şu an için çok zor. Durumu izliyoruz, umarım bu kontrolsüz yükselişler dünyanın diğer ülkelerinde yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)