Beykoz'da vahşet! Çöp konteynerinde 19 ölü köpek bulundu

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan bir çöp konteynerinde 19 köpek ölü olarak bulundu.

GÜNDEM 17.03.2022, 10:07
Beykoz'da vahşet! Çöp konteynerinde 19 ölü köpek bulundu

İddiaya göre, Baklacı Mahallesi’nde bulunan çöp konteynerine çöp atmak isteyen Halil İbrahim Dilmaç, o esnada konteynerde çok fazla sayıda ölü köpek bulunduğunu gördü. Dilmaç, daha sonra mahalle muhtarı Mustafa Yıldırım'a konuyla ilgili bilgi verdi.

"Konteyner içinde ölü köpekler vardı"

Dilmaç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, evdeki çöpleri her sabah arabasının bagajına koyduğunu ve iş yerine gelmesinin ardından çöpe attığını söyleyerek şunları aktardı:

"Çöpleri normalde daha yukarı atarım fakat orada tesadüfen oldu. Konteynerin kapağı açıktı. Daha sonra içine baktım, ölü köpekler var. Ölü köpeği poşette gördüm, çöpleri de atmadım. Bir baktım, 2-3 poşet daha aşağıda yırtılmış, köpekler var içinde. En az 10 ölü köpek vardı." sözlerini kullandı. Dilmaç, daha sonra olayı muhtara anlatarak Beykoz Belediyesi’ne bilgi verilmesini istediğini ifade etti. Muhtar Yıldırım'ın haber vermesi sonrasında belediye personeli konteyneri boşalttı. Söz konusu çalışma telefon kamerasına yansıdı.

Belediyeden açıklama

Beykoz Belediyesinden gelen açıklamada, dün yapılan bir ihbar sonrasında gerçekleştirilen incelemede, Baklacı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan yer altı çöp konteynerinde 19 ölü köpek olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Cansız hayvanlar uygun bir biçimde konteynerden alınmış ve daha sonra bir toksikoloji oluşmaması adına konteyner dezenfekte edilmiştir. İlk muayenelerinde zehirlenme ve fiziksel darp belirtisi gözükmeyen köpekler için adli süreç başlatılmış olup, incelemeler yapılmaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)