Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kınama: 'Yahudi karşıtlığına yer yok'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail saldırılarını eleştiren ifadelerini Yahudi karşıtlığı olarak nitelendirerek kınadıklarını açıkladı. 

GÜNDEM 19.05.2021, 09:41
Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kınama: 'Yahudi karşıtlığına yer yok'

Bütün dünyanın gözü önünde Filistinlilere karşı İsrail’in saldırılarına sessiz kalan ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e ilişkin açıklamalarını kınadı.

“Antisemitist ifadeleri kınıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail'i ve onun destekçilerini sert bir dille lanetleyerek kınarken, ABD hükümetinden cevap gecikmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Washington’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yahudi toplumuna karşı Antisemitist söylemlerini şiddetle kınadığını" açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin ifadelerinin kınanması gerektiğine dikkat çeken Price, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türk liderleri, daha fazla şiddeti körükleyecek ifadelerden kaçınmaya davet ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz”

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya son vermek için Türkiye’ye, ABD'ye katılması çağrısı yapan Ned Price, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antisemitist dilin hiçbir yerde ve zamanda yeri yok. ABD, bütün organlarıyla antisemitizmle mücadele etme konusunda ciddi bir kararlığa sahip. Antisemitizme eşlik eden şiddeti ve antisemitizmi körükleyen tehlikeli yalanları ciddiye almak zorundayız. Gerçeklerle daima yalanlara karşı koymalı ve nefret suçlarına adil bir şekilde cevap vermeliyiz."

Yorumlar (0)