Beştepe'de EYT ve asgari ücret zirvesi

EYT ve asgari ücrette yapılacak değişiklikler için yeni bir adım atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nureddin Nebati ve Vedat Bilgin’i Beştepe'de kabul etti. Yaklaşık olarak üç saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

GÜNDEM 30.11.2022, 16:01 30.11.2022, 23:34
Beştepe'de EYT ve asgari ücret zirvesi

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT ve asgari ücret, Türkiye’nin gündeminde büyük yer kaplıyor. 2023 senesinde sisteme alınacak yeni asgari ücret adına takvim belirleme seviyesine geçiş yapıldı. “Vatandaşı enflasyon altında ezdirmeyeceğiz.” düşüncesiyle hareket edeceklerini açıklayan Erdoğan, bu kapsamda Nureddin Nebati ve Vedat Bilgin’i Beştepe'de kabul etti. 

Milyonların beklediği konular ele alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret takviminin belirlenmesi adına Türk-İş ve TİSK başkanlarını bakanlığa çağırmıştı. Söz konusu görüşme öncesinde Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile görüşme yaptı. 

Öte yandan, söz konusu görüşmede emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu da masaya yatırıldı. 

AK Parti kanadından, EYT’nin aralık ayı, en geç tarihle ise 2023 senesinin başında yasalaşacağına dair açıklama yapılmıştı. Bu iki husus, Erdoğan ve bakanlar tarafından ele alındı.

Yaklaşık olarak üç saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı. 

Yorumlar (0)