Bedelli askerlik kanunu yürürlüğe girdi!

Yoklama kaçakları ve bakaya olanların da bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilmesine imkân tanıyan Askeri Ceza Kanunu, resmen yürürlüğe girdi. İşte kanuna dair detaylar...

GÜNDEM 13.07.2022, 13:27 14.07.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Bedelli askerlik kanunu yürürlüğe girdi!

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenler, yoklama kaçakları ve askerlik yükümlülüğünü bedelli olarak yerine getirecekleri ilgilendiren "Askeri Ceza Kanunu", 30 Haziran'da TBMM tarafından kabul edilmişti. Peki resmen yürürlüğe giren kanunun içeriğinde neler var?

Bakaya olanlar ve yoklama kaçakları da bedelli yapabilecek!

Kanuna göre bakaya olanlar ve yoklama kaçakları da bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilecek. Askerlik için elverişli olduğu belirlenen herkesin bedelli askerlik yapabileceği kaydedildi. Bedelli ücretinin, ödemenin yapıldığı günün memur aylık katsayısına göre belirleneceği belirtildi.

Kimler bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayacak?

Bedelli askerlik hizmetinden kimlerin faydalanamayacağı da belli oldu. Müracaat tarihine kadar bakaya durumda bulunanlar, yoklama kaçakları, müracaat sonrası ödemelerini 2 ay içinde gerçekleştirmeyenler, bedelli müracaatı yapmasına rağmen seçimden önce vazgeçenler ve askerlik hizmeti başlayanlar bu haktan yararlanamayacak. 

Bakaya durumdakiler ve yoklama kaçakları, normal ücretten daha fazla ödeme yaparak bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilecek. Dövizle askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenler, 31 Aralık 2025'e kadar askerlik şubelerine ya da yurt dışı temsilciliklere başvuru yapacak.

Yorumlar (0)