Başsavcılıktan Enis Berberoğlu hamlesi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan mütalaada, AYM (Anayasa Mahkemesi) kararına uyulması istendi.

GÜNDEM 08.02.2021, 12:18
Başsavcılıktan Enis Berberoğlu hamlesi!

AYM'nin (Anayasa Mahkemesi) CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği "hak ihlali" kararı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemeye mütalaa sundu. Mahkumiyet hükmü ile ilgili infaz işlemlerinin durdurulmasının istendiği mütalaada, Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden "dokunulmazlığının kaldırılması"na dair fezleke düzenlenmesi istendi.

Ne olmuştu?

Enis Berberoğlu, MİT tırlarının durdurulmasına rair görüntüleri Can Dündar'a verdiği suçlamasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezası almış, milletvekilliği düşürülmüş, bunun üzerine Enis Berberoğlu AYM'ye gitmişti.

AYM, Enis Berberoğlu ile ilgili "hak ihlali" kararı vermiş ve yeniden yargılama istemiş, "yeniden yargılama yapılmasına yer olmadığı" gerekçesiyle kararın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uygulanmaması üzerine Berberoğlu'nun avukatları, bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ni gitmişti.

İtiraza bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, itiraza ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetmiş ve dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine hükmetmişti.

Yorumlar (0)