Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ortadan kaldırmak ve bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor.

GÜNDEM 11.10.2019, 15:52 12.10.2019, 11:31
Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı 3. gününde hem karadan hem havadan devam ediyor.

Harekât kapsamında Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine sabahın erken saatlerinden beri obüs atışları gerçekleştiriliyor. 

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ya ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını önlemek amacıyla lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot sebebiyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görülüyor. 

Diğer yandan, ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri duyuluyor.

Çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor

Bir doçka mevkii, F-16 savaş uçağı tarafından vurularak yok edildi.

Rasulayn'da bulunan terör hedefleri, aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken bölgeden yer yer duman yükseliyor. 

Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

Diğer yandan, sınır hattına gönderilen tankların sevkiyatı da sürüyor. 

13  köy teröristlerden arındırıldı

Barış Pınarı Harekâtı'nda bugün Resulayn ilçesinin Tel Halef ve Asfar Neccar YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi. Harekât kapsamında Tel Abyad ve Resulayn'da toplam 13 köy teröristlerden kurtarıldı.

Dün gerçekleştirilen operasyonlarda Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Berzan, Cüdeyde, Gısas ve Hamidiye köyleri ile Resulayn'daki Kişto ve aşağı Kişto köyü YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılmıştı.

Kilise YPG tarafından üs olarak kullanılıyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre YPG, Tel Abyad'da bir kiliseyi karargâh olarak kullanmaya başladı.

5 asker yaralandı

Suriye'de terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki Azez'e yakın Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait üsse havanlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 5 asker yaralandı. 

342 terörist etkisiz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekâtın planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini kaydederek, ''Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi. Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, terör örgütü YPK/PKK'nın Tel Abyad ilçesindeki pususunda Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı 4 asker şehit oldu.

Yorumlar (0)