Bakanlar yerli ve milli GÖKBEY'de böyle poz verdi!

Bakanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen GÖKBEY helikopterini inceledi. 

GÜNDEM 04.06.2020, 11:23
Bakanlar yerli ve milli GÖKBEY'de böyle poz verdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'den çalışmalar hakkında brifing aldı.

Bakan Akar ile Bakan Karaismailoğlu, daha sonra hangarlara ziyaret gerçekleştirdi. 

Akar ile Karaismailoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen ilk Genel Maksat Helikopteri "GÖKBEY"in yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gökbey helikopteri

İlk Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY, en zorlu coğrafya ve iklimlerde bile, yüksek sıcaklık ve yüksek irtifada, gece ve gündüz şartlarında oldukça etkili bir şekilde faaliyet gösterebilecek. Söz konusu helikopter, yerli ve milli imkânlarla üretiliyor. 

ATAK Programı boyunca edinilen birikim, bilgi, yetenek ve tecrübe havuzu baz alınarak başlanılan Özgün Helikopter Programı dâhilinde, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanında, rotor ve iniş takımları, transmisyon gibi önem taşıyan sistemlerin tasarımları ve üretimleri de tamamen yerli ve milli imkânlarla gerçekleştiriliyor. 

İlk Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY, geniş görev yelpazesine sahip olması dolayısıyla VIP, taşıma, hava ambulans,  kargo, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini yürütebilecek. 

Söz konusu helikopter, ilk uçuşunu 6 Eylül 2018 tarihinde saat 06:00'da başarılı bir şekilde tamamlamış olup, 2021'de seri üretime geçmesi beklenmektedir.

Yorumlar (0)