ABD tarihinin en büyük gözaltısı: 10.000...

Gözaltı uygularken George Floyd'u öldüren ABD polisi, George Floyd için ayaklanan on binin üzerinde göstericiyi gözaltına aldı. Bu sayı, tek bir olay ile ilgili yapılan en büyük gözaltı olarak tarihe geçti.

DÜNYA 04.06.2020, 11:31
ABD tarihinin en büyük gözaltısı: 10.000...

Amerika Birleşik Devletleri'nde ülke tarihinin tek konu ile ilgili en büyük gözaltısı yapılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltı yapılırken öldürülen siyahi insan George Floyd için gerçekleştirilen protesto gösterilerinde gözaltı sayısı 10 bini aştı.

Ameriak Birleşik Devletleri'nin Amerikalı siyahi George Floyd'un ırkçı beyaz polis şiddeti sonucu acı çekerek son nefesini vermesinin ardından başlayan gösterilerde gözaltına alınan eylemcilerin sayısının 10 bini geçtiği kaydedildi.

AP (Associated Press) ajansının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çapında polis departmanlarından topladığı verilere göre, siyahi insan George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde patlak veren ve ülke geneline yayılan protesto gösterilerinde 10 bini aşkın eylemciye gözaltı uygulandı.

Gözaltına alınan eylemcilerin yaklaşık dörtte biri Los Angeles'tan. Los Angeles'tan sonra en fazla gözaltı New York, Dallas ve Philadelphia'da uygulandı.

Gözaltına alınan göstericilerin büyük bölümü "sokağa çıkma yasağını ihlal" ve "dağılma emrine uymama" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltılar arasında sayısı "yüzlerce" olarak ifade edilen ve "soygun" ile "yağma"dan suçlananlar da var.

Yorumlar (0)