Bakan Yanık'tan 'Elmalı davası' açıklaması: "Çizimler dosyaya ait değil"

Bakan Yanık, Elmalı davası ile ilgili olarak, "Ne yazık ki bu tür hususlarda dezenformasyon metodu da işliyor. Dava ile ilgili olduğu dile getirilen birtakım ses kayıtları, çizimler ve yazışmalar bu dosyaya ait değil." dedi.

GÜNDEM 05.07.2021, 23:17 06.07.2021, 15:34
Bakan Yanık'tan 'Elmalı davası' açıklaması: "Çizimler dosyaya ait değil"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme dair soruları cevapladı.

"Yakından takip ediyoruz"

Bakan Yanık'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bakanlık olarak bu dava ile ilgili iki ayrı süreci eş zamanlı olarak yürütüyoruz. İlki hukuki süreç, ikincisi ise sosyal ve ekonomik destek süreci. Elmalı davasında çocuklar ile ilgili durum tespit edildikten hemen sonra sosyal ve ekonomik destek vermeye başladık. Mağdur evlatlarımızın durumunu çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. 

"Çizimler dosyaya ait değil"

Dosyanın içeriğine ilişkin çok detaylı bilgi vermem doğru olmaz. Bu dava henüz bitmedi. Bunu kamuoyuna hatırlatmak gerekiyor. Biz kararlılıkla bu süreci takip ediyoruz. Ne yazık ki bu tür hususlarda dezenformasyon metodu da işliyor. Dava ile ilgili olduğu dile getirilen birtakım ses kayıtları, çizimler ve yazışmalar bu dosyaya ait değil."

Yorumlar (0)