Bakan Varank’tan sanayicilere: Çalışanlarınızın hakkını verin

Mustafa Varank, sanayi sektöründe ciddi bir gelir artışı olduğunu söyleyerek, “Sanayici de müteşebbis de bu dönemde ciddi zamlar gerçekleştirip çalışanının hakkını vermeli.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 08.10.2021, 21:05 10.10.2021, 12:06
Bakan Varank’tan sanayicilere: Çalışanlarınızın hakkını verin

Konya Model Fabrika ile Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 5’inci Kısım Genişleme Alanı Altyapı Yatırımlarının açılış töreni yapıldı.

Bakan Varank da törene katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Varank, ihracattaki gelişmelere dair bilgi paylaştı.

“İhracatımızda rekor görüldü”

Varank, “Pandemiye karşın Türkiye, istihdam, üretim, yatırım ve ihracatla sağlıklı bir büyüme trendi yakaladı. Yapmış olduğumuz yatırımlarla 2021 senesinde ikinci çeyrekte yüzde 21,7’lik bir büyüme yakaladık. Elde ettiğimiz büyümeyle istihdamda da senenin ilk yedi ayında 1,7 milyonluk artış gördük. İhracatımız senelik 210 milyar doları geride bıraktı ve bir rekora imza attı. Bütün bu istatistikler işte işin görünen kısmı. Bunların gerçekleşmesinin peşinde büyük emekler, zorlu çalışmalar yatıyor. Konya’yla beraber ülkemizin dört bir kısmında büyük fedakarlıklarla gerçekleştirilmiş olan yatırımlar yer alıyor. Devlet olarak biz yatırımlara destek olmayı sürdürüyoruz. Girişimcilerimizin, sanayicimizin, gençlerimizin önünü açmaya devam ediyoruz. onlar da sağolsunlar, canla başla çalışıyorlar.” dedi.

“İşverenlerimizin ciddi zamlar yapması gerekiyor”

Bakan Varank, yüksek gelir artışı gören sanayicilere çalışanlarını anımsattı. Varank, ciddi zamların çalışanlara yapılması gerektiğini söyleyerek, “Başarılardan söz ederken sanayicilerimize bir unsuru da hatırlatmak gerek. Bu yıl sanayi sektörü ciddi bir gelir artışıyla karşı karşıya. Bizim yatırımlarımızı işletenler, bunların asıl sahipleri emekçilerimiz ve bizim çalışanlarımız.

İşte müteşebbislerimizin sağladığı refahın bir kısmını muhakkak çalışanlarıyla paylaşması lazım. Kamu tarafı olarak gerek zamlarla gerek toplu iş sözleşmeleriyle çalışanlarımızın haklarını korumaya çabalıyoruz. Sanayici de müteşebbis de bu dönemde ciddi zamlar gerçekleştirip çalışanının hakkını vermeli. Hem bu normal maaş için geçerli hem de asgari ücret için. Buradan işverenlerimize bu hatırlatmayı yapmış olayım. Eğer koruyup kollamazsak fabrikalarda çalışacak insan bulmakta güçlük çekeriz.” dedi.

Yorumlar (0)