Bakan Soylu duyurdu: Terörist başı Duran Kalkan'ın en yakın ismi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ merkezli 5 ilde şafak vaktinde terör operasyonu gerçekleştiğini duyurdu. Operasyon kapsamında terörist başı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan kişinin de aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

GÜNDEM 23.05.2023, 13:01 23.05.2023, 13:06 Şeyda Gül
Bakan Soylu duyurdu: Terörist başı Duran Kalkan'ın en yakın ismi yakalandı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen şüpheli şahıslara yönelik operasyon yürütüldü. Terörle Mücadele Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri işbirliği ile Tekirdağ merkezli 5 ilde eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyon kapsamında terör örgütleriyle bağlantılı olan 24 kişi gözaltına alındı.

Bakan Soylu’dan açıklama geldi

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalananlar arasında terörist başı Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs tarihinde Yeşil Sol Partinin sandık müşahede olan kişinin de bulunduğunu duyurdu. Operasyonda katkısı bulunan herkese tebriklerini ileten Soylu, toplamda 24 kişinin gözaltına alındığının altını çizdi.

Yorumlar (0)