Bakan Soylu: Çığ faciasında can kaybı 33'e ulaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da yaşanan çığ felaketinin ardından son bilgileri paylaştı. Soylu, olaydaki toplam can kaybının 33 olduğunu açıkladı. Kurtarma çalışmalarına sabaha kadar ara verildi.

GÜNDEM 05.02.2020, 21:17 05.02.2020, 22:30
Bakan Soylu: Çığ faciasında can kaybı 33'e ulaştı

Van'da 5 kişinin öldüğü çığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaydaki toplam can kaybının 33 olduğunu açıkladı. Kurtarma çalışmalarına sabaha kadar ara verildi. Bölgede, üçüncü çığ riskine karşı patlama ile suni çığ oluşturulacağı bildirildi.

Yaralıları hastanede ziyaret etti

Bakan Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile çığ felaketinin yaşandığı bölgedeki incelemelerinin ardından helikopterle geldiği Van'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaralıların sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Bakan Soylu, yaşanan ikinci çığdan kurtarılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ı da ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yorumlar (0)