Bakan Soylu: ABD’nin taziyesini reddediyoruz

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ABD Büyükelçiliği’nin taziyesini reddediyoruz, kabul etmiyoruz” dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 11:59 14.11.2022, 12:40
Bakan Soylu: ABD’nin taziyesini reddediyoruz

İstiklal Caddesi’nde dün meydana gelen bombalı saldırı, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 6 kişinin yaşamına mal olan terör eylemine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yeni bir açıklama geldi. Saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ABD Büyükelçiliği’nin taziyesini reddediyoruz, kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. Saldırıya ilişkin çarpıcı bir bilgi daha paylaşan Soylu, “Olay sonrası yapılan teknik dinlemede çok açık bir şekilde terör örgütünün talimatı, teröristin öldürülmesi yönündeydi. Ya kattan atın ya kanala atın denildi" ifadelerini kullandı.

“Çok güçlü bir şekilde yanıt vereceğiz”

“Bize verilen mesajı aldık” diyerek sözlerine devam eden Bakan Soylu, “Bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Çok güçlü bir şekilde yanıt vereceğiz. İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini itiraf etti. Saldırının ardından 1200 kamera görüntüsünü inceleyen emniyet güçleri, 21 adrese operasyon yaparak 46 şüpheliyi gözaltına aldı" bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)