Bakan Pekcan duyurdu: 7 bin 400 firma inceleme altında!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla) Şu anda yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunmalarını istedik." dedi.

GÜNDEM 03.04.2020, 12:52 03.04.2020, 13:07
Bakan Pekcan duyurdu: 7 bin 400 firma inceleme altında!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Covid-19'un ticari hayatı etkilediğini belirten Pekcan, buna rağmen Mart ayı için 13.4 milyar dolarlık ihracatın büyük başarı olduğunu söyledi.

Demiryolu ticaretine önem vermemiz lazım

Virüs nedeniyle sınırlarda temassız ticaretin önemine değinen Ruhsar Pekcan, "Tampon bölgede sürücü değişiyor, ürün böyle geçiyor. Irak ile ticaretimizde 1500 tıra ulaşacağız. Dış ticaretimizin sadece yüzde 1'i demiryolu ile yapılıyor. Demiryolu ile ticarete ağırlık vermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Esnafa Covid-19 desteği

Esnafa da Covid-19 desteğinde bulunduklarını ifade eden Pekcan, Maliye Bakanı'na teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımız esnafımız için talimatlar verdi ayrıca Hazine ve Maliye Bakanımıza da teşekkür ediyoruz. Esnafın kredi ödemeleri faizsiz olarak ertelendi. Çek ödemeleri ile ilgili yeni kredi paketi açıklandı. Destek paketleri istihdamın sürmesi için çıkarılıyor." şeklinde konuştu.

Virüs fırsatçılarına geçit yok

Koronavirüs fırsatçılarına göz açtırmayacaklarını söyleyen Ticaret Bakanı, "Fahiş fiyatlarla ilgili yapılan incelemede 7 bin 400 firmadan savunma istedik. 10 katına kadar ceza verme yetkimiz var." dedi.

Yorumlar (0)