Bakan Mustafa Varank ÖTV artışı ile ilgili konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli otomobillere uygulanan ÖTV artışına yönelik kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bir gazetecinin ‘zam stratejik miydi? sorusuna ülkenin ekonomik ihtiyaçlarına göre zam oranları tasarladıklarını söyledi.

GÜNDEM 22.09.2021, 17:59 23.09.2021, 09:31
Bakan Mustafa Varank ÖTV artışı ile ilgili konuştu

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te yerli otomobil standında gazetecilere açıklamalarda bulundu.  

Bir gazetecinin, "Elektrikli araçlara gelen ÖTV zammı stratejik olarak mı yapıldı? Bu zam, yerli araçları desteklemek için miydi?" sorusuna bu zammı lüks otomobilleri daha uygun fiyatlarla ülkeye getirmek isteyenler için uygulamaya soktuklarını ve tüm vergi uygulamalarını ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve sektörlerin hızını kesmeyecek şekilde tasarladıkları cevabını verdi. Bu uygulamanın KDV ve ÖTV için ihtiyaçlar hasıl olduğunda da ona göre belirlendiğini aktardı. Ayrıca pandemi döneminde KDV’ye dönük çok ciddi indirimlerin yapıldığını da hatırlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı dengeyi tutturuyor
 

Varank ayrıca: “Hazine ve Maliye Bakanlığı ne sektörün önünü kesmek ister, ne de çok fazla ithal ve lüks otomobillerin Türkiye'de satılmasını ister. Bu dengeyi tutturacak şekilde önümüzdeki günlerde de bu uygulamaları revize etmeyle ilgili çalışmaları var" diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)