Bakan Kurum tarih verdi: 11 kentte konut inşası başlıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, 11 kentte 12 bin bina adına sözleşme imzalandığını paylaştı.

GÜNDEM 02.03.2023, 15:28
Bakan Kurum tarih verdi: 11 kentte konut inşası başlıyor

Kahramanmaraş’ın ilçeleri Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin sonrasında 11 kent enkaza dönüştü. Depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanması ile beraber enkaz kaldırma faaliyetleri devam ediyor.

11 kenti kapsayacak

Bölgede konut yapımları için adım atıldığını ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da açıklamalar yaptı. Yeni konutlar hakkında tarih açıklayan Bakan Kurum, 3 Mart gününden başlayarak 11 kentte 21 bin 244 konutun inşasına başlayacağını paylaştı.

İnşa için tarih verdi

Bölgede yeni konutlar için çalışmaların başladığına dikkat çeken Kurum, “Önümüzde bulunan 2 ay içerisinde 11 kentin hepsinde toplam 244 bin yapımı için inşa süreçlerini gerçekleştirmiş olacağız. Toplamda 13 bin 987 köy evinin inşasını gerçekleştireceğiz. Kişilerin arazisinin uygunluğu durumuna göre o bölgelere inşa sağlayabiliriz. Değilse o bölgeleri kamulaştırarak inşa işlemini yapacağız. 21 Şubat gününden bu zamana kadar 12 bin 781 konut için sözleşmeleri imzaladık. İnşa sürecini bu şekilde başlatmış olacağız. 3 Mart tarihinden itibaren 21 bin 244 konutun inşasını başlatmış olacağız” dedi.

Yorumlar (0)