Bakan Kurum açıkladı: İşte yıkık, acil yıkılacak ve hasarlı bina sayısı!

Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarındaki son duruma ilişin bilgi verdi. Kurum, hasar tespit sonuçlarının nereden öğrenileceğini de söyledi.

GÜNDEM 11.03.2023, 17:40 Hakan Öksüz
Bakan Kurum açıkladı: İşte yıkık, acil yıkılacak ve hasarlı bina sayısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantı sonrası kameraların karşısına geçti. Şanlıurfa'da yaşayan depremzedelerin bir an önce evlerine kavuşturulması için önemli kararlar aldıklarını kaydeden Kurum, "Yeni yapılar, kentin tarihine ve kültürüne uygun şekilde inşa edilecek. Buradaki medeniyete uygun bir yapılaşmanın tesis için istişareler yürütüyoruz." dedi.

"Yıkık, acil yıkılacak ve hasarlı bina sayısı 279 bin"

İlk etapta vatandaşların çadırlardan konteynerlere geçmesini sağlamak olduğuna değinen Kurum, "Konteyner kentlere geçiş süreci önemli. Hasar tespit çalışmalarını 7 bin personelimizle gerçekleştiriyoruz. Kilis, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hasar tespitleri tamamlandı. Depremden etkilenen 11 ilde 5 milyon 4 bin bağımsız bölümde inceleme yapıldı. 279 bin bina ile 821 bin 302 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak veya hasarlı olduğunu belirledik." ifadelerini kullandı.

Hasar tespit sonuçları nereden öğrenilecek?

Şanlıurfa'daki hasar tespit işlemleri sonucunda ise 7 bin 417 binanın bu şekilde olduğunun tespit edildiğini belirten Bakan Kurum, "Çalışmalar bitmek üzere. Yüzde 90 oranında tamamlandığını söyleyebilirim. İlerleyen günlerde bütün illerdeki hasar tespit çalışmaları tamamlanacak. Vatandaşlar, hasar tespit sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilir ve itiraz edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)