Bakan Koca'dan 'sahte doktor' açıklaması

Fahrettin Koca, "Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesindeki devlet hastanesinde bir şahsın kendini yeni mezun olmuş bir doktormuş gibi tanıttığı ve bir uzman hekimin yanında tıbbi süreçleri takip ettiği şeklinde özetlenen olayı araştırmak için gerekli süreci başlatmış ve müfettiş görevlendirmiştir." dedi.

GÜNDEM 26.11.2022, 22:13 28.11.2022, 11:46
Bakan Koca'dan 'sahte doktor' açıklaması

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından, uzman bir hekimin yanında yaklaşık olarak dört aydır gözlemci asistan olarak çalışan A.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tutuklandı

Gerçekleştirilen araştırmada A.Ö. adlı kadının diplomalarının sahte olduğu tespit edildi.

Emniyet güçlerince gözaltına alınan ve lise mezunu olduğu belirlenen şüpheli şahsın polis karakolundaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye getirilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Koca, "Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesindeki devlet hastanesinde bir şahsın kendini yeni mezun olmuş bir doktormuş gibi tanıttığı ve bir uzman hekimin yanında tıbbi süreçleri takip ettiği şeklinde özetlenen olayı araştırmak için gerekli süreci başlatmış ve müfettiş görevlendirmiştir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)