Bakan Hulusi Akar açıkladı: PKK'lı teröristlerin inleri başlarına yıkıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK Komuta Kademesi ile birlikte “Kış Kartalı” Harekatı’nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı ile terör örgütlerinin sığınakları, barınakları, mağaraları, inleri başlarına yıkıldı” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 02.02.2022, 11:38 02.02.2022, 11:41
Bakan Hulusi Akar açıkladı: PKK'lı teröristlerin inleri başlarına yıkıldı

Gece saatlerine kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda bulunan Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı ile teröristler bir defa daha TSK’nın nefesini enselerinde hissettiler” açıklamasını yaptı.

“Kış Kartalı Harekatı, başarıyla tamamlandı”

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde hava harekatıyla teröristlerin üs olarak kullandığı Karacak, Sancar ve Derik bölgelerindeki terör yuvalarını vurdu. Bakan Akar “Kış Kartalı Harekatı”nı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nde takip etti.

Beraberindeki komuta kademesi ile birlikte Harekat Merkezi'ne inen Bakan Akar, harekata ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya'dan brifing aldı.

Uçakların terör mensuplarına ait hedefleri imha etmesinden sonra personele seslenen Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı'nı başarılı bir şekilde tamamladık” şeklinde konuştu. “Bizim hedefimiz; 84 milyon insanımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak” sözlerini kullanan Bakan Akar, şunları aktardı:

“Bu çerçevede Suriye ve Irak’ın kuzeyinde teröristlere ait hedeflere ilişkin düzenlenen harekat, hassas biçimde planlandı ve başarılı icra edildi. Bu harekatta, bütün faaliyetlerimizde olduğu gibi hem icra hem de planlamada masum insanlara, bölgeye hasar vermemek için her türlü önlemi aldık ve buna uygun bir şekilde harekatı icra ettik. Teröristlere ait sığınak, barınak, tünel, mağara, depo, teröristlerin sözde eğitim yerleri, karargahları hedef alındı. Yalnızca teröristler ve teröristlere ait olduğu belirlenen yapılar hedef alındı. Teröristlerin mağaraları, inleri, sığınakları, barınakları başlarına yıkıldı. Teröristler bir defa daha TSK’nın nefesini enselerinde hissetti. Terör örgütünde çöküşte artış var. Sözde elebaşları gördü bunu, temennimiz bu çöküşü alttakilerin de görmeleri ve adalete teslim olmalarıdır.”

“Terörle mücadele devam edecek”

Terörle mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğini açıklayan Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı'nda çok sayıda terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Neticeleri yakın bir şekilde takip ediyoruz, önümüzdeki süreçte, harekata yönelik kesin sonuçları istihbarat kanallarından alacağız” açıklamasını yaptı. Akar, bu harekatla birlikte arananlar listesinde bulunan her renkten çok fazla sayıda terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini aktararak, “Hava Kuvvetlerimizin kartalları özellikle kendilerine verilen görevleri önemli bir başarıyla yerine getirdiler. Gurur duyuyoruz. Hepinizi kutluyoruz, başarılarınızın daim olmasını diliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Akar, “40 yıldır milletimizin, ülkemizin başına musallat olan terörden milletimizi, ülkemizi kurtaracağız. Bu anlamda kararlı, azimliyiz ve buna muktediriz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)