Bakan Güler açıkladı: Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 150'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

1-8 Ekim tarihlerinde Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonları kapsamında örgütün gelir kaynakları ile tesisleri imha edilirken 150'den fazla terörist de etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 09.10.2023, 11:23 09.10.2023, 11:28
Bakan Güler açıkladı: Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 150'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonları kapsamında 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Güler, ‘‘Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Terörle mücadele konusunda artan bir etki ve yoğun bir baskı ile çalışmalara devam edeceğiz. Bu çerçevede 1-3-4 Ekim tarihlerinde Irak'ın kuzeyinde, 5-6 ve 8 Ekim tarihlerinde de Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine karşı karadan ateş destek vasıtalarımızın da kullanıldığı kapsamlı ve etkili hava operasyonları gerçekleştirdik. Başarıyla gerçekleştirilen bu operasyonlarda Terör örgütü tarafından kullanılan çok sayıda hedef, tesis ve örgütün yararlandığı gelir kaynaklarına tam isabetle imha edildi. Ayrıca 150’den fazla terörist de etkisiz hale getirildi" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)