Bakan Gül: Müteahhitler hesap verecek!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

GÜNDEM 01.11.2020, 16:50
Bakan Gül: Müteahhitler hesap verecek!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki yer sarsıntısının yankıları devam ediyor.

Söz konusu deprem nedeniyle hasara uğrayan İzmir Adliyesi tahliye edildi.

İzmir Adliyesi'ni inceleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, daha sonra önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Gül, 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yargılamaların ve duruşmaların ertelenmesine ilişkin tavsiye kararı alındığını ifade etti. 

Gül, yer sarsıntısından sonra yıkılan binaların yapımı esnasında muhtemel bir ihmale ilişkin sorulara yanıt verdi.

"15 gün süreyle mazeretler kabul edilebilecek"

Kasıt veya herhangi bir mevzuatı ihlâl eden bir durumun belirlenmesi halinde gereken işlemleri başlatılacağını belirten Gül, duruşmaya gelemeyen avukatların veya vatandaşların bulunması halinde mahkemeler tarafından 15 gün süreyle mazeretlerin kabulüne ilişkin tavsiye kararı alındığını ifade etti.

"Mahkemelerin karara uyacağını düşünüyorum"

Gül, avukatların ya da vatandaşların bu konudaki isteklerinin değerlendirilebileceğini kaydederek, İzmir dışında yargılaması veya duruşması bulunan kişilerin de mazeretlerinin göz önünde bulundurulabileceğini söyledi.

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sebebiyle mahkemelerin söz konusu karara uyacağına inandığını aktaran Gül, bu acının da birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelinebileceğini belirtti. 

"Soruşturma başlatıldı"

Gül, adliye hizmetlerinin devam edeceğini kaydederek, 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"Heyet kuruldu"

Üç savcıyla beraber bir heyetin kurulduğunu aktaran Gül, bilirkişi çalışmaları, enkaz çalışmaları ve teknik çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Gül, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin son durumu kamuoyuna yakın zamanda açıklayacağını belirtti. 

"İhmal veya kasıt varsa..."

Yıkılan binalara ilişkin ihmal, kasıt ya da mevzuata aykırılık belirlenmesi halinde gereğinin yapılacağına dikkat çeken Gül, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda da çalışmalara başladığını söyledi. 

Prens Harry ile Meghan Markle, kraliyet ailesini terk ederek Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni bir hayat kurdu. Çiftin oğulları Archie'nin yaklaşık 18 aylık olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)