Bakan Ersoy: Tam kapanma kararı turistleri kapsamayacak

Bakan Ersoy, tam kapanma kararı ile ilgili olarak, "Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan sınırlamalar turistleri kapsamayacak." dedi.

GÜNDEM 27.04.2021, 20:20 28.04.2021, 14:17
Bakan Ersoy: Tam kapanma kararı turistleri kapsamayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm başkenti Antalya'nın tatil bölgesi Belek’te bulunan bir otelde organize edilen Türkiye-Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

29 Nisan akşamından itibaren uygulanacak olan tam kapanma ile ilgili konuşan Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

"Turistleri kapsamayacak"

"29 Nisan Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan sınırlamalar turistleri kapsamayacak. Ören ve müze yerlerimiz onlar için her daim açık olacak. Ülkemizde turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz, güvenli turizm sertifikalarına sahip. Bu yıl kriterleri 152’ye yükselttik. Daha çok kural getirdik diyebilirim. Otellerin tamamını denetliyoruz. Ayda en az 4 kez otellerimiz denetim altına alınıyor. Bunlardan 3'ü haber verilmeden yapılıyor.

"Turizmde çalışanları aşılıyoruz"

Ülke genelinde turizm personellerinin tümünü aşılıyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Geçen seneye kıyasla ülkemizde turizm hizmetleri çok daha sağlıklı ve daha konforlu bir şekilde sunulacak. Türkiye'ye tatile gelip ülkesine geri dönen turistlerde COVID-19 görülme oranı çok çok düşük çıktı. 10 binlerle belirtilebilecek şekilde düşük diyebilirim."



Yorumlar (0)