Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD'ye tepki: Yanlış politikalardan vazgeçin

ABD'nin Amerikan kongresine ve halkına dürüst davranmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'yi suçlamadan evvel ABD'nin yanlış politikalardan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. 

GÜNDEM 09.10.2021, 15:26
Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD'ye tepki: Yanlış politikalardan vazgeçin

Suriye'de Türkiye'nin, sınır koruma ve terörle mücadele faaliyetleri devam ederken, 2019’da Başkan Joe Biden'ın imzasıyla yayınlanan OHAL Kararnamesi uzatıldı.

Bakan Çavuşoğlu’ndan tepki

DEAŞ'la mücadele eden Türkiye'nin ABD tarafından mücadeleyi zorlamasıyla suçlanmasından sonra kararnamenin bir sene daha uzatılmasına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tepki gösterdi. Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri operasyonlar düzenleyen Türkiye'nin, Irak ve Suriye’de “sivilleri tehlikeye attığı”, “DEAŞ'la mücadeleyi baltaladığı” yönündeki suçlamalara karşın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin dürüst olmadığına dikkat çekti.

“ABD yönetimi doğruyu söylemiyor”

Ankara'da Venezuela Dışişleri Bakanı Félix Ramón P. González ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin Suriye kararnamesiyle ilgili uzatma kararını eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "ABD yönetimi, Kongre'ye mektup gönderirken veya Amerikan halkına bilgi verirken doğruları söylemiyor." sözlerini kullandı.

“Türkiye’yi suçlamak yerine, ABD yanlış politikalardan vazgeçsin”

Türkiye'nin suçlanmasının yanlışlığına vurgu yapan Çavuşoğlu: "ABD, Türkiye'yi suçlamak yerine kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Hem kongreye hem de ABD halkına da dürüst davransın." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)