Bakan Çavuşoğlu yanıtladı: Türkiye-Suriye-Rusya zirvesi ne zaman?

Afrika temasları kapsamında Ruanda'da görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere konuştu. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşmesinin tarihi hakkındaki soruya yanıt verdi.

GÜNDEM 12.01.2023, 17:13 Hakan Öksüz
Bakan Çavuşoğlu yanıtladı: Türkiye-Suriye-Rusya zirvesi ne zaman?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika ziyaretleri kapsamında bugün Ruanda'da önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ruanda ziyareti sonrası gazetecilere konuşan Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşmesi hakkında gelen sorulara yanıt verdi. 

"Belki şubat ayı olabilir"

Suriye ile normalleşme kapsamında yapılması beklenen görüşmenin tarihi hakkında Bakan Çavuşoğlu'nun görüşü soruldu. Üçlü zirvenin şubat ayında gerçekleşebileceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Yine de net bir tarih vermek söz konusu değil." diye konuştu. 

Erdoğan, "Önce dışişleri düzeyinde görüşülecek" demişti

Önceki hafta konu hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç ülke olarak bir süreç başlattık. Önce dışişleri bakanları düzeyinde görüşme yapılacak. Daha sonra duruma göre üç devlet lideri bir araya gelebilir." ifadelerini kullanmıştı. 

11 yıl sonra bir ilk gerçekleşmişti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan'ın 28 Aralık'ta gerçekleştirdikleri Moskova ziyareti, uluslararası basınının dikkatini çekmişti. Akar ile Fidan, Moskova'da Suriye Savunma Bakanı Abbas ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmüştü. Böylece 2011'den beri ilk defa Türkiye ile Şam yönetimi arasında bakanlar düzeyinde bir görüşme yapılmıştı. 

Yorumlar (0)