11 yıl sonra Şam ile temas: Bakan Akar’dan provokasyon uyarısı

Şam ile yapılan üst düzey toplantı ile ilgili konuşan Bakan Akar, “Burnumuzun dibine kadar girmiş olan teröristlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suriye'deki kişiler provokasyona gelmemelidir” dedi.

GÜNDEM 06.01.2023, 13:24
11 yıl sonra Şam ile temas: Bakan Akar’dan provokasyon uyarısı

Tokat’ta düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları"na katılım sağlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada terörle mücadelede gelinen son duruma, Şam ile yapılan görüşmeye ve Yunanistan konusuna değindi. İşte açıklamalardan öne çıkanlar:

“Bazı kesimler durumu çarpıtıyor”

Terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam ettiğine değinen Akar, "Terörü kaynağında temizleme çalışmamız sürüyor. Öncelikle Suriye ve Irak olacak şekilde üzere tüm sınır komşularımıza saygılıyız. Diğer ülkeler ve sınır komşularımız bizleri anlamalı. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Suriye'nin kuzey bölgesinde tek bir hedefimiz var. Teröristlerin temizlenmesi. Bazı kesimler bu durumu çarpıtmaya çalışıyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz tüm operasyonlar meşru müdafaa çerçevesinde düzenlenmektedir" dedi.

“Müsaade etmeyeceğiz”

Şam ile 11 senenin ardından gerçekleştirilen ilk temas hakkında konuşan Akar, “Yer aldığımız konumu ortaya koyduk. Bizler burnumuzun dibine kadar girmiş olan teröristlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz asla provokasyonlara kanmamalıdır. Saldırı ve tacizlere karşı uygulanması gereken ne varsa gerçekleştireceğimizden kimsenin kaygısı olmasın" şeklinde ifade etti.

“Güvendiğiniz dağlara kar yağmasın”

Yunanistan'ın tutumuna karşı sert tepki gösteren Akar, "Yapmış olduğumuz girişimlerden hiçbir şekilde olumlu cevap almadık. Yunanistan tarafı gerginliğin bitmesi için destekte bulunmuyor. Biz taciz veya saldırıda bulunmuyoruz. Ancak bize karşı yapılan herhangi bir tacizi cevapsız bırakmayacağız. Kışkırtıcı tutumunuzdan vazgeçmeleri gerek. Biz bütün yapılanlara rağmen sorunları diyalog üzerinden çözüme ulaştıralım diyoruz. Aklınızı başınıza alın. Güvendiğiniz dağlara kar yağmasın. Sizlere uzattığımız dostluk elini tutun" dedi.

Yorumlar (0)