Bakan Bilgin'den beklenen asgari ücret açıklaması: Endişe etmeyin!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti gelecek hafta açıklayacağız" diye duyurdu.

GÜNDEM 24.06.2022, 17:40
Bakan Bilgin'den beklenen asgari ücret açıklaması: Endişe etmeyin!

Yükselen enflasyon ile beraber vatandaşın alım gücü de azaldı. Yıl sonunu beklemeden asgari ücrete ara bir zam olacak mı soruları ise gündemi sürekli meşgul ediyor.

Vatandaşların merakla beklediği asgari ücret zammı konusuna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye KAMU-SEN Toplantısı'nda bugün önemli bir açıklama yaptı.

"Türkiye’nin emekçi işçileri asla endişe etmesin"

Asgari ücret zam yapılacağının ne zaman açıklanacağıyla ilgili heyecanlandıran ifadeler kullanan Vedat Bilgin, "Temmuz ayında yapacağımız düzenleme ile birlikte yeni rakamlar kamu çalışanlarımıza enflasyona karşı nefes aldıracak. Tabi ki emekli işçilerimizi de düşünüyoruz onları da koruyacağız. Çalışan emekçi işçilerimizi de korumak bizim asli görevimizdir. İşçi sendikaları ve işveren sendikaları ile görüştüm. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Gelecek hafta başında veya ortasında gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağım. Türkiye'nin emekçi işçileri ve Türkiye'nin çalışanları asla endişe etmesin. Her zaman Türk Devleti vatandaşının yanındadır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)