Bakan Akar açıkladı: Afganistan'daki Mehmetçik'in durumu ne olacak?

Afganistan'daki durumla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk askerinin güvenliği için her türlü önlemi aldık, almaya da devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

GÜNDEM 18.08.2021, 16:44 19.08.2021, 16:01
Bakan Akar açıkladı: Afganistan'daki Mehmetçik'in durumu ne olacak?

Taliban'ın kontrolü ele almasından sonra Afganistan'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor.  Afganistan’da yaşanan gelişmelere ilişkin Milli Savunma Bakanı Akar'dan açıklama geldi. 

“Büyük bir dikkatle takip ediyoruz”

Durumun şu anda sakin seyrettiğini belirten Hulusi Akar, "Her an değişebilir düşüncesinden hareket ederek yaşananları hassasiyetle, yakinen ve ciddi bir dikkatle takip ediyoruz” sözlerini kullandı.

Kabil Havalimanı'nda görev alan Türk askerinin güvenliğini ön planda tuttuklarını ifade eden Akar, "Mehmetçiğin güvenliği için her türlü önlemi aldık, almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu ve “Mehmetçiğin hayatını, hiçbir şekilde riske atmamız söz konusu olamaz. Herhangi bir gelişme olması halinde planlarımızı uygulamak için hazırız.” sözlerini kullandı.

Son 2 günde 62 uçuş gerçekleştirildiğini belirten Akar, "Türk vatandaşlarımızın bir bölümünün tahliyesi başladı. Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı uçaklarımızı kullanıyoruz. Tahliyeler sürecek.” dedi.

Yorumlar (0)