Bahçeli'den Tarkan çıkışı! 6'yı ters çevirirseniz 9 olur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili, “İstikrar, huzur ve barışın kökleşmesi adına diyaloğa ve diplomasiye inanıyoruz. Savaş doğru değildir. Savaş çığırtkanlığında bulunanların, iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz. Ukrayna'nın bağımsızlığına ve topraklarına saygı duyulmalıdır" sözlerini kullandı. Tarkan'ın "Geççek" şarkısı ile ilgili de konuşan Bahçeli, "İktidar veya hükümet şarkıyla kurulmadı. Bir şarkıyla yıkılmaz. Zillet İttifakı’na buradan ekmek çıkmaz" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.02.2022, 12:32 22.02.2022, 17:42
Bahçeli'den Tarkan çıkışı! 6'yı ters çevirirseniz 9 olur

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, gündemi değerlendirdi.

Sıla Şentürk cinayeti: “İyi niyet hali uygulanamaz”

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün Giresun’da, eski nişanlısı H.G. tarafından katledilmesine tepki gösteren Devlet Bahçeli, “Vahşet, şiddet ve kaba güç gösterisi, psikolojik tükenmişlikten geçen acizlerin problemidir. Problemlerin kan dökerek, kavgayla dökerek çözüme ulaşacağını düşünenler yanlışın pençesindedir. Şiddet, vicdanın durağanlaşması ve aklın dağılmasıdır. Şiddet varsa huzur ve hayır yoktur. Kızlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı, insanlarımızı hedef noktasına koyan şiddet dalgası herkesin şikayet konusudur. Bunun göğüslenmesi en önemli görevdir. Bir kız evladımız, geçen hafta hunhar bir cinayet sonucunda öldürülmüştür. Sıla adlı kızımız, vahşi bir saldırganlıkla katledilmiştir. Bıçak sallayan, yumruk atan alçakları en ağır biçimde cezalandırmak başlıca meseledir. Şiddete tolerans asla gösterilmez, iyi niyet hali kesinlikle uygulanamaz." sözlerini kullandı.

Kadına şiddetle ilgili yasa hakkında konuşan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına karşı saldırılar medeniyet ve maneviyat ilkelerimizin çiğnenmesi anlamına gelir. Kadına yönelik şiddet ile ilgili 16 Kasım 2021’de görüşlerimizi açıklamıştık. 6 maddelik tekliflerimizi sunmuştuk. Ruh Sağlığı Yasa teklifi yasalaşmasını, tecavüzlerde ve kadın cinayetinde idam cezasının görüşülmeye açılmasını, kadın cinayetlerinin ifşası ve gösterimine son verilmesini, şiddete yöneltecek yayınlardan kaçınılmasını, cinayetin ve aldatmanın gösterilmediği yapımların hazırlanmasını, ilahiyat, felsefe ve sosyoloji gibi alanlarda çalışan akademisyenlerin şiddet haritasını hazırlamasını, 'İnsanlığın Huzuru' projemizin tartışılmasını tavsiye etmiştik. Şu anda da aynı çizgideyiz. Somut tavsiyelerimize kulak verilmesini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hocalı katliamı: “Türk toprakları tevdi edilecektir”

“Kabuktan çıkamamış, içine kapanmış bir hareket değiliz" sözlerini kullanan Devlet Bahçeli, "MHP, pergelin ucunu Ankara'ya koyup öteki ucuyla bütün dünyayı tarayan Türklüğün nişanesidir. Küçük düşünmek, yem olmak ve geride kalmaktır. Biz ne yem olacağız, ne de geride kalacağız. Bizi kim yutmaya çalışırsa nefesini keseriz, boğazına dururuz. Bizim ismimiz Türk milletidir. Medeniyetlere beşiklik yapan bir kudretin, tarihin varisiyiz. Büyük ecdadın afakıyız. Nerede bir din kardeşimiz ve soydaşımız varsa gözümüz her zaman oradadır. Kaşgar'dan Kerkük'e ve Karabağ'dan Kırım’a üç hilalin ayak izleri, anıları vardır" sözlerini kullandı.

Hocalı katliamı ile ilgili de konuşan MHP lideri, "Hocalı bu olaylardan birisidir. 30 sene önce, soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Tedavi edilmemiş, kabuk bağlamamış bir yaradır. Hocalı'da soykırım işlenmiştir. 613 kardeşimiz şehit edilmiştir. Dağlık Karabağ'ın incisi Hocalı’dır. Ne yazık ki hâlâ zincirli ve tutsaktır. 2. Karabağ Savaşı’ndan sonra Azerbaycan, Ermenistan'ın kontrolünde bulunan toprakların yüzde 80’inden fazlasını geri almıştır. Azerbaycan, silahlı Ermenileri adeta ezip geçmiştir. Karabağ'da 290’ı aşkın yerleşim yeri özgürlüğüne ulaşmıştır. Azerbaycan-Türkiye dayanışması zaferi işaret eden iradeyi tesis etmiştir. Karabağ'ın Azerbaycan'a geçeceği günler de gelecek, Hocalı’daki Türk toprakları tevdi edilecektir" açıklamasını yaptı.

Bahçeli, “Ortadoğu'nun ardından çatışma ortamına Orta Asya'nın da çekilmesi felaketler sürecini art arda tahrik edecektir. Oyun sinsidir, tehlike büyüktür, yazılan senaryo vahimdir. Biz kimseyle küselim, savaşalım demiyoruz. Muhatap olan devletlerden dürüstlük bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna - Rusya gerilimi: “Savaş çığırtkanlığı yapanlar iyi niyetli değil”

Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili konuşan Devlet Bahçeli, şunları ifade etti:

“Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan yüksek gerilim şu an boyut değiştirmektedir. Batı ve ABD medyası devamlı olarak savaşın çıkabileceğini öne sürmektedir. Boris Johnson, Rusya’nın, bölgedeki en büyük savaşa hazırlandığına ilişkin istihbaratı duyurmuştur. ABD Başkanı, Boris Johnson ile aynı anda Putin’in, Kiev'i hedefe koyacağını öne sürmüştür. Bunun yanında söz konusu tehlikeli iddialar Rusya yetkililerince yalanlanmıştır. Yine Rusya, seyir ve balistik füzeleriyle bir tatbikat yapmıştır. Söz konusu tatbikatı Putin yakından izlemiştir. Ukrayna-Rusya sınırında çatışmaların meydana geldiği, sivillerin tahliye edildiği, OHAL ilanlarının yayınlandığı görülmektedir. Her iki bölgenin bağımsızlığının kabul edilmesi yangına körükle gitmek anlamına gelir. Bu, Ukrayna’nın doğusunda bölünmek dışında bir manaya gelmeyecektir. Geçen hafta Putin, askerlerin Ukrayna sınırından çekileceğini ifade etse de ABD Dışişleri Bakanı, sınıra kritik askerlerin sevk edildiğini bildirmiştir. NATO çekilmeye yönelik bir kanıtı olmadığını belirtmiştir. Rusya ve ABD statüko kapsamında, istikrar ve barış hizmetten uzaklara savrulmuşlardır. Ukrayna'nın egemenliğini Biden da zedelemiştir. Ukrayna'nın güvenliğini ve geleceğini konuşacak tek yetkili bütün Ukrayna toplumudur. NATO Savunma Bakanları tarafından düzenlenen toplantıda, muharip unsurların konuşlandırılacağı belirtilmiştir. Rusya'nın ilk defa temsilci yollamadığı Münih Güvenlik Konferansı da bir araya gelmiştir. NATO Genel Sekreteri, Ukrayna sınırından Rusya’nın, asker çekmediğine ve çatışma tehlikesine değinmiştir.

MHP olarak Ukrayna-Rusya arasındaki savaşı yanlış buluyoruz. İstikrar, huzur ve barışın kökleşmesi adına diyaloğa ve diplomasiye inanıyoruz. Savaş doğru değildir. Savaş çığırtkanlığında bulunan ülkelerin iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz. Ukrayna'nın bütünlüğüne saygı gösterilmelidir. Ukrayna ile Rusya arasında çatışma ve savaş durumunun küresel ve bölgesel anlamda devasa yarılmalara sebep olacağını görmek gerekir."

Muhalefete eleştiri: ‘Vatan düşmanlarıyla ne işiniz var?’

6 partinin görüşmesine ilişkin eleştiriler yapmaya devam eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Birçok saçma değerlendirme yapılmış ve bunlar gürültü kirliliğine sebep olmuştur. Vatan sevgisine sahipsiniz madem, vatan düşmanlarıyla ne işiniz var?

CHP lideri, daha fazla HDP’yi saklayamamış, yok sayılamayacağını ve demokrasi anlamında özel bir vurgusu bulunduğunu belirtmek durumunda kalmıştır. Bu bir itiraftır. Bu, onursuz ilişkiyi adeta gözler önüne koymuştur. HDP'lilerin tehditvari açıklamaları zilletin ortaklarının adeta uykularını kaçırmış, masanın altında bulunan köstebeğin yüz hatlarının biraz daha netleşmesini sağlamıştır. Serok Ahmet'in akıl sağlığı hakkında büyük endişeler taşıdığımı ve kendisinin karantinaya alınmasını öneriyorum. Mağdur duruma gelecek, tedavilere yanıt vermeyen bir şekle sürüklenecek. Ayrıca Serok Ahmet, '28 Şubat'tan söz etmesi gereken son kişi Bahçeli'dir' demiş. Bir defa daha Davutoğlu, ağzının ayarını kaçırmış ve yalan kartlarını açmıştır. Davutoğlu, 28 Şubat 1997'de Başbakan Yardımcısı olduğumu kanıtlamazsan namerdin önde gidenisin.

MHP, 18 Nisan 1997'de yapılan seçimlerden başarılı bir sonuçla çıkmış, 28 Mayıs 1999’da kurulan hükümete dahil olmuştur. Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu birbirleriyle düşe kalka adeta yalan makinesine evrilmişlerdir.

'28 Şubat mağduruyum' diyen Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri masaldır. Onun zihniyeti, 28 Şubat'ın azmettiricisidir."

Tarkan’ın “Geççek” şarkısı: “Zillet İttifakı’na ekmek çıkmaz”

Megastar Tarkan'ın "Geççek" şarkısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli şunları aktardı:

“Tarkan, bir şarkı yazıp seslendirdi. Akbabalar nasıl leşe üşüşürse bu parçaya musallat olanlar da çıkmıştır. Tarkan 'Geçecek' diyor. Ama zillet geçecek, salgın geçecek, terör geçecek, sorunlar bitecek, felaketler geçecek buna da az bir zaman kaldığı görülecek. 6 sayısına dikkat ediniz. Bunu ters çevirdiğinizde 9 ortaya çıkar. Önemli olan bakmak değil, görmektir. 6'ya baktığımız zaman gördüğümüz tertiptir, altı oktur, kumpastır, tezgahtır. 9’a baktığımızda gördüğümüz ise huzurdur, 9 ışıktır, 9 tuğdur, problemlerin geçeceğinin müjdesidir. Zaten çoğu gitmiş, azı kalmıştır. Tarkan, bu sözlerle Covid-19 sürecini kast ettiğini ifade ediyor. Ama niyet okuyucuları, hayır diyorlar, fitne yayıyorlar. Bu kandırmacanın, saptırmanın kime faydası var? İktidar veya hükümet şarkıyla kurulmadı, şarkıyla yıkılmaz. Zillet İttifakı’na buradan ekmek çıkmaz. Tarkan'dan zilletin tarzanı asla çıkarılmaz. Bir şarkı sözünden kutuplaşma sayfası çıkarmanın kimseye bir faydası yoktur. Tarkan'dan muhalif figür çıkarmaya çalışanlar, Başkası Olma Kendin Ol ve Kıl Oldum Abi şarkılarını dinlesinler.”

Yorumlar (0)