Avukattan açıklama: Emre Belözoğlu konuşacak, davanın seyri değişecek!

Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu, "Fatih Terim fonu" olarak anılan davada yargılanan banka müdürü Seçil Erzan'ın ifadelerindeki çelişkiye dikkat çekti. Emre Belözoğlu'nun bir sonraki duruşmaya bizzat katılarak önemli şeyler anlatacağını kaydeden Mosturoğlu, "Bu ifadeler davanın seyrini değiştirecek. Fazla fazla para alanlar rahat olmasın, yanlarına kar kalmayacak." dedi.

GÜNDEM 23.01.2024, 14:30 Hakan Öksüz
Avukattan açıklama: Emre Belözoğlu konuşacak, davanın seyri değişecek!

Kamuoyunda "Fatih Terim fonu" olarak bilinen yüksek kar vaatli gizli fon davasının her duruşmasında ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Denizbank Levent Şubesi eski Müdürü Seçil Erzan'ın, yüksek kâr vadettiği Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Muslera gibi isimleri dolandırdığı ileri sürülüyor.

Bir sonraki duruşma 8 Mart'ta

12 Ocak'taki duruşmanın uzamış, mahkeme 15 Ocak'a ertelenmişti. Dolandırıcılık iddialarının odağındaki isim olan Seçil Erzan ikinci defa hakim karşısına çıkmış, devletten yardım istemişti. Sanık Erzan ile davadaki tanıkların ifadelerinin ardından bir sonraki duruşmanın 8 Mart'ta yapılacağı bildirilmişti. 

Şekip Mosturoğlu: "Anlatacakları şeyler, davanın seyrini değiştirecek"

Emre Belözoğlu'nun yanı sıra davada Buse Terim'i eşi olan kuzeni Volkan Bahçekapılı'nın da avukatlığını yapan Şekip Mosturoğlu, süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Şimdiye kadar duruşmaya gelmeyen kişilerin bir sonraki duruşmaya katılacağını söyleyen Mosturoğlu, anlatılacak şeylerin davanın seyrini değiştirecek nitelikte olduğunu kaydetti.

"Seçil Erzan, Emre Belözoğlu'nun sistemin mağduru olduğunu açıkça söyledi"

Fon adı altında Emre Belözoğlu'nun verdiği paranın ne şekilde, kimlere dağıtıldığını anladıklarını söyleyen Şekip Mosturoğlu, "Banka müdürü (Seçil Erzan) kendisi olmasa bu işlemin gerçekleştirilemeyeceğini ilk kez bu duruşmada açıkladı. Emre Belözoğlu'nun 'sistemin mağduru' olduğunu da açık açık söyledi. Yine de bazı şeylerden tatmin olmadım, çelişkiler var. Birbirine tutmayan tarihler ve yerlerden bahsetti. Mahkeme başkanı da buna sinirlendi hatta. İfadesinin bir sonraki duruşmaya yazılı şekilde getirilmesini istedi." dedi.

"Bir ifadesinde bankayı suçluyor, diğerinde suçu yok diyor"

Tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın avukatının, duruşmanın sonunda ilginç bir şey savunma yaptığını kaydeden Mosturoğlu, "Verdiği tanık listesi oldukça geniş kapsamlıydı. Bu listenin uzayacağı anlaşılıyor. Olayı genişletmeye çalışan sanıklar, verdikleri ilk ifadelerde de değişikliğe gidiyor. Erzan'ın ilk ifadesine göre bankanın hiç suçu yoktu. İkinci ifadesinde söylediklerine göre ise bu işten sorumlu olan banka. Üçüncü duruşmada bankayı suçsuz gösterirken son duruşmada yine banka suçlandı. Çok çelişkili bir durum mevcut." ifadelerini kullandı.

Mosturoğlu, Seçil Erzan'ın ifadeleri arasındaki tutarsızlığı şöyle anlattı:

"Belgelerine bankanın el koyduğunu söyledi. O belgelerin celbini istedi mahkeme. Paranın dağılımını anlatıyor. Bir saat sonraki ifadesinde bunu değiştiriyor. İlk duruşmada sanıklar hakkında pozitif konuşuyordu, şimdi ise suçlayıcı bir tavır içinde. Onların da en az kendisi kadar bu işten sorumlu olduğunu söylüyor. Mağdurların mağduriyetinin banka tarafından giderileceğine, kendisinin de hiçbir hukuki süreç yaşamadan bu işten kurtulacağına inanmış. Bu yüzden ilk ifadesinde bankanın istediği yönde konuştuğunu ve gerçekleri açıklamadığını söyledi. Zaten ceza davaları açılmışken banka neden seninle pazarlık yapsın. Bunun bankaya ne faydası olacak?" 

"Emre'nin duruşmada anlatacakları, davaya yön verecek"

Maç trafiği nedeniyle duruşmalara gelemeyen Emre Belözoğlu'nun bir sonraki duruşmaya kesinlikle katılacağını belirten Mosturoğlu, "Lig takvimi belli olmasa da bu kez duruşmaya kesinlikle gelecek. Bizzat gelerek ifade vermek istiyor. Bir sonraki duruşmada anlatacakları, davaya yön verecektir. Devam eden soruşturmalar, bu davayı yeni bir evreye taşıyacak. Delillerin karartılması, fazla para alanlarla alakalı MASAK araştırması, banka müdürü Seçil Erzan'ın darp edilmesi ve alıkonulması... Bunların hepsi farklı dosyalar. Fazla fazla para alanlar rahat olmasın, yanlarına kar kalmayacak." dedi.

Yorumlar (0)