11 saatlik bekleyiş: Depremzede anne tarifsiz acısını anlattı

Malatya'da yaşanan deprem faciasının ardından enkaz altında kaybolan oğluyla baş başa kalan acılı anne Züleyha Günaydın yaşadıklarını anlattı.

YAŞAM 23.01.2024, 14:59 24.01.2024, 11:53 Buse Önder
11 saatlik bekleyiş: Depremzede anne tarifsiz acısını anlattı

Malatya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından yaşanan acıların izleri hâlâ tazeliğini koruyor. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, 21 yaşındaki oğlu Hazar ile birlikte enkaz altında kalan Züleyha Günaydın, oğlunu kaybetmenin acısıyla baş başa kaldı. Olayın üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen, acılı anne Günaydın'ın yaşadığı travma hala tazeliğini koruyor.

‘Allah kimseye yaşatmasın’

Halfettin Mahallesi'ndeki 5 katlı Petek Apartmanı'nın 4'üncü katında depreme yakalanan Günaydın, o gece yaşadığı dehşet dolu anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

21 yaşındaki oğlu Hazar'ın hayatını kaybettiği enkaz altında 11 saat boyunca bekleyen Günaydın, o anları "Evladın ölüyor yanında, enkazda 11 saat kalıyorsun, kurtarılmayı bekliyorsun. En sevdiğin varlık yaşamını yitirmiş, çok kötü bir durumdu. O an ölmeyi de istemiyorsun yaşamayı da öyle bir garip bir duyguydu ki. Oğlunun yanında cansız bedeni ile 11 saat durmak, onunla konuşmak çok kötü bir acı. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı" şeklinde anlattı.

‘Oğlumu kaybetmek bir dönüm noktasıydı’

Oğlunu kaybettikten sonra hayatının bir dönüm noktasına geldiğini belirten Günaydın, 14 gün hastanede kaldıktan sonra bu acıyla başa çıkmak zorunda kaldığını aktardı. Günaydın, "Oğlumu kaybettikten sonra Kuran-ı Kerim okumayı öğrendim. Kapandım, sağ olsunlar hayırseverlerin desteği ile Umre’ye gittim" diyen acılı anne, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İhsan Çolak ve ekibine de teşekkür ediyor.

Cenaze 7 gün sonra çıkarıldı

Oğlunun cenazesini 7 gün sonra enkazdan çıkardıklarını ve defnettiklerini dile getiren Günaydın, "En azından bir mezarı oldu. Babasız büyüttüm onu, hep beni kaybetmekten korkuyordu ama kendisi öldü. Yetim, garip geldi garip gitti" şeklinde duygularını ifade etti.

Acılı anne, "Oğluma en kısa zamanda inşallah kavuşacağım. Onun şehit olduğuna inanıyorum. Kendisi çok iyi bir evlattı, beni hiç üzmedi. Allah depremde vefat eden herkesin mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)