Bir Seçil Erzan vakası da Çankırı'dan! 100 milyon lira kayba uğradılar

Kurdukları ponzi sistemine dahil ettikleri vatandaşlara yüksek kar vadeden 5 kişi yakalandı. Paralarını geri alamayan vatandaşların şikayetiyle gözaltına alınan şahısların adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

YAŞAM 19.01.2024, 23:52 Hakan Öksüz
Bir Seçil Erzan vakası da Çankırı'dan! 100 milyon lira kayba uğradılar

Çankırı'da vatandaşları yüksek kar vaadiyle dolandıran saadet zinciri benzeri bir yapı kuran şahıslar, pek çok kişiyi mağdur etti. Seçil Erzan davasının ardından gündeme gelen "ponzi" yöntemini kullanan çete üyelerinin, vatandaşları yaklaşık 100 milyon lira kayba uğrattıkları kaydedildi. 8 kişiyi 5 milyon lira dolandıran şahısların peşine düşüldü.

5 kişi yakalandı

Sisteme yatırdıkları paralarını kaybeden vatandaşların şikayetleri üzerine Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğünün geniş çaplı çalışması sonrası vatandaşları ponzi sistemine dahil ettiği tespit edilen S.A, N.Ö, Y.Ç, E.T.Ç. ve Y.Ç. yakalandı.

Adli kontrol şartıyla salıverildiler

Gözaltına alınan kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte madeni kripto para ile dijital materyal bulundu. Gözaltına alınan kişilerden E.T.Ç, Y.Ç. ve Y.Ç, adli kontrol şartıyla salıverildi. Bu kişilerin yurt dışına çıkmaları yasaklandı. N.Ö. ve S.A'nın serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)