Avcılar eski Belediye Başkanı tutuklandı!

İstanbul merkezli 5 kentte, 'resmi belgede sahtecilik' ve 'İhaleye fesat karıştırma' iddiası sonrasında gözaltına alınan, Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da aralarında yer aldığı 11 kişi tutuklandı.

GÜNDEM 05.04.2022, 08:06 05.04.2022, 13:17
Avcılar eski Belediye Başkanı tutuklandı!

İstanbul merkezli 5 kentte gerçekleştirilen "resmi belgede sahtecilik" ve "ihaleye fesat karıştırmak" operasyonunda gözaltına alınan Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da aralarında yer aldığı 21 şüpheli ile ilgili karar verildi. 

Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak

11 şüpheli tutuklandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da yer aldığı 21 şüpheli, emniyetteki işlemlerden sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan Toprak'ın da aralarında yer aldığı 11 şüpheli tutuklama, 10 şüpheli de adli kontrol istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Handan Toprak ve 7 aktif belediye çalışanının da olduğu 11 şüpheli tutuklandı, 10 şüpheli ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

- Ne olmuştu?

Geçmiş dönemde Avcılar Belediyesinin birçok ihalesiyle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "resmi belgede sahtecilik" ve "ihaleye fesat karıştırmak" olaylarını düzenleyerek, kamuyu zarara uğrattığı öne sürülen ve eski Belediye Başkanı Handan Toprak ile birlikte 15 belediye personelinin de aralarında yer aldığı 27 şüpheli ile ilgili 1 Nisan'da gözaltı kararı çıkarmıştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara, İstanbul, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir’de düzenledikleri operasyonlar sonucunda 21 şüpheliyi yakalamıştı.

Diğer 6 şüphelinin ise 2021 Aralık ayında düzenlenen bir operasyonda tutuklandıkları açıklanmıştı.

Yorumlar (0)