ASKİ'den 'bulanık su' açıklaması

ABB'ye (Ankara Büyükşehir Belediyesi) bağlı olan ASKİ Genel Müdürlüğü, Polatlı-İvedik içme suyu isale hattında meydana gelen arızanın onarımı esnasında şebekeye yönlendirilen suyun hava alması sebebiyle bazı ilçelerde musluklardan bulanık su aktığını açıkladı.

GÜNDEM 22.05.2022, 20:02 23.05.2022, 17:18
ASKİ'den 'bulanık su' açıklaması

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Polatlı-İvedik içme suyu ana isale hattının imalatı esnasında 900 milimetre çapındaki ana iletim borusunda arıza meydana geldiği kaydedildi. Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Personellerimizin ivedilikle müdahalede bulunduğu arızanın onarımı sırasında şebekeye aktarılan suyun hava almasından kaynaklanan problem yaşanmıştır. Meydana gelen bu problem, kısa bir süre Yenimahalle, Sincan ve Etimesgut ilçelerinin bir kısmında abonelerimizin musluğundan bulanık su akmasına yol açmıştı. Bulanık su akışına derhal son vermek için şebeke hattı tahliye faaliyetlerine başlanmış olup, tahliye süreci sürmektedir."

"Ankaralılar büyük bir mağduriyet yaşamakta"

ABB Meclisi 1'inci Başkanvekili Fatih Ünal ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, musluklardan akan bulanık suya dair bir video paylaştı.

ASKİ'nin yaptığı açıklamanın yetersiz olduğunu kaydeden Ünal, "Musluklardan akan suya bir bakar mısınız... Yenimahalle, Sincan ve Etimesgut ilçelerimizden suyun bulanık aktığına ilişkin çok sayıda şikayet mesajı aldım. ABB'ye bağlı ASKİ'nin husus hakkındaki açıklamaları çok yetersiz. Ankaralılar büyük bir mağduriyet yaşamakta..." yorumunda bulundu.
 

Yorumlar (0)