Manchester City 5 dakikada şampiyon oldu!

İngiltere Premier Lig'in son hafta maçında sahasında Aston Villa karşısında 2-0 geriye düşen Manchester City, şampiyonluğu 5 dakikada kurtardı. Beş dakikada bulduğu gollerle maçı 3-2 kazanan City, son 5 sezonda 4'üncü kez Premier Lig şampiyonu oldu.

SPOR 22.05.2022, 20:15 Hakan Öksüz
Manchester City 5 dakikada şampiyon oldu!

İngiltere Premier Lig'de son hafta maçları büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonluk yarışı veren Manchester City ve Liverpool, kazanmak için için sahaya çıktı. 90 puanlı Manchester City, sahasıda Aston Villa'yı ağırladı. 89 puanlı Liverpool ise Wolverhampton'ı konuk etti.

Nefes kesen şampiyonluk yarışı!

Maç öncesi 90 puanda bulunan Manchester City, kendisini 1 puan geriden takip eden 89 puanlı Liverpool'un kazanması ihtimaline karşı 3 puana kilitlendi. Liverpool ise şampiyon olmak için kendi oynadığı maçı kazanmalı, City ise Aston Villa karşısında puan kaybetmeliydi.

City maça tutuk başladı

Maça tutuk başlayan Manchester City, alışık olunan oyunundan uzak bir görüntü sergiledi. Şampiyonluk stresi nedeniyle organize ataklar geliştirmekte zorlanan City, 37'nci dakikada kalesinde golü gördü. Matty Cash'in golüyle öne geçen Aston Villa, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

69'da gelen ikinci gol, City tribünlerini şoke etti!

İkinci yarıda da istediği oyunu ortaya koyamayan Manchester City, 69'da Coutinho'nun golüyle 2-0 geriye düştü. Bu dakikada Liverpool-Wolverhampton maçında ise 1-1'lik eşitlik devam ediyordu. Liverpool'un gol atması halinde City'nin şampiyonluk hayalleri sona erecekti.

Galibiyet meşalesini İlkay yaktı!

Bu dakikadan sonra Manchester City yeni bir futbol mucizesine imza attı. İlkay Gündoğan'ın 76'da bulduğu kafa golü, City tribünlerini ayağa kaldırdı.

78'de Rodri ve 81'de İlkay Gündoğan'ın golleriyle City 3-2 öne geçti.

Beş dakikada 3 gol!

Liverpool ise bulduğu gollerle Wolverhampton maçında skoru 3-1'e getirdi. Kalan dakikalarda kalesini gole kapatan Manchester City, 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı ve Premier Lig şampiyonu oldu. 

Bu sonuçla birlikte Pep Guardiola önderliğindeki Manchester City, son 5 sezonda 4'üncü kez Premier Lig şampiyonu oldu.

Yorumlar (0)