Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler gününün tarihi antik yunana kadar gider. İlk kutlanan anneler günü, antik Yunan zamanında kutlanmıştır.

GÜNDEM 30.06.2020, 23:38
Anneler Günü Ne Zaman?

Herkes için dünyanın en değerli varlığı olan annelerimiz için çok özel bir dün olan anneler gününün tarihi oldukça merak edilen bir konudur. En çok merak edilen konulardan biri olan anneler günü özellikle evlatları tarafından sürekli takip edilen ve güzel hediyeler ile geçirilen bir gündür.

Dünyanın farklı ülkelerinde anneler günü farklı tarihlerde kutlanır. Ülkemizin de arasında bulunduğu, Belçika, Finlandiya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde anneler günü mayısın ikinci Pazar gününde kutlanır. Bu sebeple ülkemizde anneler gününün mayısın 10’unda kutlanacağını söyleyebiliriz. Anneler gününün tarihi antik yunana kadar gider. İlk kutlanan anneler günü, antik Yunan zamanında kutlanmıştır.

Anneler Günü Tarihi

Antik Yunan döneminden bu yana kadar kutlanan anneler günü 1600’lü yıllarda İngiltere’de anneler pazarı adı ile kutlanırdı. Zaman içinde değişikliğe uğrayan ve adı anneler günü olan bu özel gün günümüzde büyük bir sevinç le kutlanan özelliklerdedir.

Hıristiyanlığın ilk zamanlarda Avrupa’da yaygınlaşmasıyla birlikte kutlama biçim değiştirerek “Kilise Ana” kutlaması şekline dönüştü. Kendilerine hayat veriyor olan ve tüm kötülüklerden koruyan gücün bu dönemlerde “Kilise Ana” olduğu zannediliyordu. Zaman içinde kilise festivali sayesinde “Anneler Pazarı” adıyla yapılan kutlamalarla karıştı ve insanlar, kilise ile beraber annelerine de şükranlarını bu yöntemle sunar oldular.

Her zaman insan hayatında önemli yer olan anneler gününü kutlamak için bu günün takip edilmesi ve her mayıs ayının ikinci Pazar günü annelerimizin gününü kutlamalıyız. Bun sayede, en azında bir gün dahi olsa cefakâr annelerimizi mutlu etmiş olabiliriz. Pek ülkede aynı anda kutlanan ülke dünyanın bazı ülkelerinde bu tarihten farklı olarak kutlanır. Bu sebeple her yıl günün hangi gün olduğu hakkında araştırma yapmak yerinde olacaktır.

Yorumlar (0)