La Casa De Papel Ne Demek?

La casa de papel, İspanya yapımı bir devrimci eylemler ve söylemler içeren soygun dizisidir. Álex Pina isimli senarist tarafından yaratılan televizyon dizisi iki parçaya ayrılan bir tek sezondan ibaret olması programlanmıştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.06.2020, 23:39
La Casa De Papel Ne Demek?

La Casa De papel İspanyol kökenli bir tümcedir. İspanyolca açısından bakıldığında bu cümlenin Türkçedeki manası ise ‘kâğıt ev’ anlamı taşımaktadır. Bu anlam dizinin senaryosunun en önemli yanına uygunluk açısından çok yakışmıştır.

La casa de papel, İspanya yapımı bir devrimci eylemler ve söylemler içeren soygun dizisidir. Álex Pina isimli senarist tarafından yaratılan televizyon dizisi iki parçaya ayrılan bir tek sezondan ibaret olması programlanmıştı. 15 bölümden oluşan dizi ilk olarak 2017'nin mayıs ayında İspanyol televizyon kanalı Antena 3'te yayınlanmıştır.

Televizyonda ciddi bir başarı kazandıktan sonra Netflix teklif götürmüş ve bu şekilde yayınlanmaya başlamış hatta Türk izleyiciye bu şekilde ulaşmış ve en beğeni toplayan dizileri arasında yer almıştır. La Casa De papel, isim yapısı kapsamında birçok izleyici tarafından merak edilmiş dizilerinden biridir. Özellikle dizinin hayranları anlamını öğrenmek için arama üzerinden bilgi toplamaya çalışmaktadır.

Dizinin adını kâğıt ev olmasının sebebi ise soygunun darphane de geçmesi ve aynı zamanda kraliyet darphanesininde bu isimle dönem dönem anılması yatıyor

La Casa De Papel demişken bu ismi hafızamıza kazıyan diziden ve dizi karakterlerinden bahsetmeden olmaz. İlk olarak Tokyo’yu görürüz fakat büyük resmin arkasında tüm bu ince ince hesaplanmış olan soygunun gerçekleşmesini sağlayan Profesör vardır. Ekibin diğer üyelerini sıralayalım Berlin, Rio, Helsinki, Oslo, Nairobi, Denver, Moskova; sabıka kayıtları olan eski suçlulardır. Profesör’ün istediği tek şey İspanya Kraliyet’ine ait darphanede bu zamana değin kimsenin aklına gelmeyen bir soygun yapılması yönündedir. Soygun planı profesörün uzun yıllar üzerinde çalıştığı bir çalışmadır ve nen olursa olsun bu soygunun engellenmesine izin vermeyecektir. Soygunu gerçekleştiren her üye sonraki yaşantılarına zengin ve özgür olarak devam edeceklerinin teminatını alır ve arka fonda "çav bella" ile her şey gün yüzüne çıkar.

Yorumlar (0)