Ankara’daki patlamanın sebebi belli oldu! Mansur Yavaş açıkladı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Kuyubaşı mevkiindeki bir binada patlama meydana geldi. Patlama sonucu çöken binada bir baba ve kız çocuğu hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Patlamaya ilişkin gerçekleştirilen soruşturma kapsamında patlamanın, mutfak tüpünden kaynaklandığı tespit edildi.

GÜNDEM 19.11.2021, 12:21 20.11.2021, 18:15
Ankara’daki patlamanın sebebi belli oldu! Mansur Yavaş açıkladı

Olay, saat 22.26 sularında Keçiören ilçesine bağlı Kuyubaşı Mahallesi Kızlarpınarı Caddesi üzerinde meydana geldi. Aktarılan bilgiler doğrultusunda, 3 katlı bir apartmanın tüm katlarının mutfak kısımlarında patlama yaşandığı öğrenildi. Apartmanda doğal gaz yerine LPG sistemi kullanıldığı ve mutfak bölümünde yıkılmalar oluştuğu belirtildi. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay mahalline AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri ile arama-kurtarma köpekleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında binanın enkazından kurtarılan 21 yaşındaki Umutcan Yeter, 5 yaşındaki Irak uyruklu Usame Kahtan, 26 yaşındaki hamile Zine Abdülkerim Ahmed el Vahap, 35 yaşındaki Muhammed Kahtan ve 2 yaşındaki Melek Kahtan yaralı olarak hastanelere nakledildi. yaralılardan Muhammed Kahtan ile 2 yaşındaki kızı Melek, hastanede yaşamnı yitirdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlamayla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu: "Keçiören'de meydana gelen patlamada aynı aileden 2 kişi vefat etti. Aynı ailenin 5 yaşındaki çocuğunun ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisi hastanede devam ediyor."

"2 kişi yaşamını yitirdi"

Vali Vasip Şahin'in, söz konusu patlamada 1'i çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurduğu açıklama şu şekildeydi: "Iraklı Türkmen bir aileden baba ve kızı yaşamını yitirdi. Ümidimiz, enkaz altında kimsenin olmamasıydı fakat ne yazık ki gerçekleşmedi. Bina, kentsel dönüşüm kapsamındaydı fakat sivil toplum kuruluşu tarafından açılan dava sebebiyle yıkım durdurulmuştu. İki Türk vatandaşı, Iraklı Türkmen bir aile ve Afgan uyruklu bir aile binada yaşıyordu. Afgan aile, başka bir yere gittiğinde bu patlama gerçekleşmiş. Binada toplamda 11 daire var ama bunların bir kısmı boş. Bu binanın ruhsatı ve iskanı var fakat oldukça eski. Belediyemiz, hukuki mücadelesini devam ettiriyor. İnşallah en kısa zamanda kentsel dönüşüm sağlanacak."

Patlamanın sebebi mutfak tüpü

Patlamanın yaşandığı dairede doğalgaz hattının olmadığı belirlenirken, olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede, bir bölümü çöken dairenin üst bölümünde parçalanmış bir mutfak tüpü bulundu. Dolayısıyla patlamanın mutfak tüpünden kaynaklandığı kaydedildi.

Öte yandan patlamada yaralanan vatandaşların  hastanedeki tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

"Enkaz altında kimse kalmadı"

Göçük meydana gelen binada incelemeler yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, patlamadan 2 dakika sonra itfaiye ekiplerinin olay yerine geldiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında yer alan apartmandaki dairenin mutfağında patlamanın gerçekleştiğini belirten Mansur Yavaş, "Önce doğal gaz diye düşünüldü fakat tüp patlaması olduğu belirlendi. Iraklı Türkmen bir babası ve küçük çocuğu maalesef yaşamını yitiriyor. 5 yaşındaki bir çocuğun da hastanede durumu ağır." açıklamasını yaptı.

Çalışmalarda arama kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı belirtilirken, enkaz altında kimsenin kalmadığı ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

















































Yorumlar (0)