Ankara’da yabancı uyruklu şahıslara yönelik DEAŞ operasyonu

Ankara’da DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Örgüte yönelik faaliyet gerçekleştirdikleri ve örgüte destek verdikleri belirlenen Irak uyruklu 9 kişi yakalandı. 6 kişinin arama çalışmaları devam ediyor. 

GÜNDEM 13.01.2022, 12:06 14.01.2022, 12:49
Ankara’da yabancı uyruklu şahıslara yönelik DEAŞ operasyonu

Başkent Ankara’da DEAŞ’a yönelik operasyon gerçekleştirildi. Silahlı terör örgütü lehine faaliyet gösterdikleri belirlenen 15 kişi, teknik ve fiziki takiple bulundu. İkametgahları ve iş yerleri tespit edilen ve tümü yabancı uyruklu olan kişilere yönelik bu sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi.  



15 şüpheliden 9’u yakalandı 

Başkent’te DEAŞ’a çeşitli yollarla hizmet eden 15 yabancı uyruklu şahıstan 9’u bu sabah gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Yakalanan kişilerin Irak uyruklu olduğu öğrenildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. 



Teknik ve fiziki olarak takip ediliyorlar 

DEAŞ, YPG, PKK, FETÖ gibi silahlı ve silahsız terör örgütü lehine paylaşım yapanlar ile bu örgütlere doğrudan ya da dolaylı şekilde destek veren kişiler polis tarafından teknik ve fiziki olarak takip ediliyor. Operasyon düzenlenen şahısların pek çoğu, operasyon öncesinde aylar süren takiple adım adım izleniyor. 

Yorumlar (0)